Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEW YORK

Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 71. zasjedanju Opće skupštine UN-a

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
16.09.2016.
u 13:30

Na marginama zasjedanja Opće skupštine održat će se globalni skup na najvišoj razini Partnerstvo za jednake budućnosti („Equal Futures Partnership“) pod predsjedanjem predsjednice Grabar-Kitarović na temu gospodarskog i političkog osnaživanja žena

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u New Yorku gdje će od 19. do 23. rujna sudjelovati na 71. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, izvijestili su danas iz Ureda predsjednice. Otvaranje 71. zasjedanja Opće skupštine UN-a održat će se u utorak, 20. rujna, a predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će u općoj raspravi u srijedu, 21. rujna na temu „Ciljevi održiva razvoja: Opći poticaj za preobrazbu svijeta“.

U sklopu Opće skupštine, Predsjednica Republike supredsjedat će Okruglom stolu o „Svjetskom sporazumu o podjeli odgovornosti za izbjeglice: poštivanje međunarodnog prava“ te održati govor na plenarnoj sjednici Sastanka na vrhu o velikim kretanjima izbjeglica i migranata. Isto tako, predviđeno je sudjelovanje Predsjednice u raspravi na visokoj razini pod supredsjedanjem predsjednica Čilea i Litve o gospodarskom trošku nasilja nad ženama. 

Na marginama zasjedanja Opće skupštine održat će se globalni skup na najvišoj razini Partnerstvo za jednake budućnosti („Equal Futures Partnership“) pod predsjedanjem predsjednice Grabar-Kitarović na temu gospodarskog i političkog osnaživanja žena. Tijekom sudjelovanja Predsjednice Republike na 71. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, osim s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, predviđeni su i drugi bilateralni susreti.

>> Kolinda Grabar Kitarović primila predsjednika MOO-a

Komentara 2

DU
Deleted user
16:29 16.09.2016.

Start spreading the news I am leaving today I want to be a part of it New York, New York

SV
smiljan vuk
05:09 17.09.2016.

Amerima razlog za CINICNOismijavanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije