Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kolinda Grabar-Kitarović sama je trebala reći punu istinu o 'poslu iz snova"

Kolinda Grabar Kitarović,Varaždin
Marko Jurinec/PIXSELL
29.10.2014. u 12:00

Njezin mandat u NATO-u nije završio, a ona ga je imala pravo zamrznuti

Podatak da Kolinda Grabar-Kitarović nije napustila radno mjesto u NATO-u, već da je uzela neplaćeni odmor za vrijeme trajanja kampanje za predsjedničke izbore, važno je otkriće od javnog interesa.

No, to nije nešto što definira Kolindu Grabar-Kitarović. To nije jedina prizma kroz koju treba promatrati je li ona dobra ili loša predsjednička kandidatkinja. Njezin mandat u NATO-u nije završio, a ona ga je imala pravo zamrznuti kad je odlazila u kampanju u Hrvatsku.

Njezina je pogreška što to nije sama dovoljno jasno rekla, već je davala izjave koje ostavljaju suprotan dojam. No, načelno govoreći, kad se sveučilišni profesor natječe za predsjednika države, u slučaju gubitka on se vraća svome poslu na sveučilište. Kad se član Sabora ili Vlade kandidira za predsjednika, u slučaju poraza vraća se u Sabor ili Vladu. Isto vrijedi i za nekoga tko je gradonačelnik.

Zašto onda pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, kojoj mandat nije završio do kraja, ne bi imala to isto pravo? Ne bi je trebalo diskriminirati zbog toga što ima "posao iz snova" u inozemstvu.

No, trebalo bi je pitati zašto sama nije rekla punu istinu.

>>Kolinda: Ja u utrku ulazim bez ikakvih osobnih primanja

Komentara 65

IM
Immanuell
13:20 29.10.2014.

A ako se radnik iz privatne firme angažira kao predsjedničiki kandidat, na mah dobije otkaz. Nema se gdje vratiti. Zato industrijski i uslužni radnici, s VSS - om ili bez njega nemaju vremena za izbore i izborna natjecanja. Zato nema pravih ideja niti ključeva rješenja. Zanimljivo je kako je to diskriminirajuće između društvenih slojeva......

AN
anabanana1812
12:43 29.10.2014.

Točno tako, zbog čega se nju proziva i toliko istražuje njen status u NATO-u?? Ako je to sve što je zgriješila, ja joj onda kapu dižem! Puno više bi mi slušali o Josipovićevim promašajima da on nije trenutno na pradsjedničkoj funkciji, ovako mediji, htjeli il nehtjeli, moraju to skriti, bar dok izbori ne prođu.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:43 29.10.2014.

Rekla je da se vraca u Hrvatsku da je spasi od propasti. Znaci ako ne bude predsjednica sa nikakvim ovlastima onda odustaje od spasa Hrvatske i vraca se nazad u Nato. Kako bi spasila sebe i svoju djecu. To se zove licemjerje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije