Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Oružanih snaga

Grabar-Kitarović promaknula i odlikovala 134 pripadnika Hrvatske vojske

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
27.05.2015.
u 15:53

U čin general-pukovnika promiče se general-bojnik Mate Ostović, u čin general-bojnika brigadni generali Mladen Fuzul i Slaven Zdilar, a u čin brigadne generalice brigadirka Gordana Garašić

U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, koji se obilježava 28. svibnja, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na prijedlog ministra obrane promaknula je i odlikovala 134 pripadnice i pripadnika Oružanih snaga RH, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

"U čin general-pukovnika promiče se general-bojnik Mate Ostović, u čin general-bojnika brigadni generali Mladen Fuzul i Slaven Zdilar, a u čin brigadne generalice brigadirka Gordana Garašić.

U čin brigadira promiču se pukovnici Željko Nakić, Božo Poljak, Dražen Sebastijan, Zlatko Radočaj, Stjepan Kužir, Darko Dogan, Damir Radočaj, Darko Vukosavić, Darko Podrug i Mirko Jakopčić.

U čin pukovnice promiču se bojnice Vlasta Zekulić, Anđelka Mikulić i Jasminka Stipić, u čin kapetana fregate kapetan korvete Davor Vrhnjak, a u čin pukovnika bojnici Damir Šlat, Sulejman Tatarević, Zvonko Matković, Tihomir Pavičić, Željko Peklarić, Zdenko Šprišić, Jasminko Gregović, Vice Olujić, Frano Tokić, Dragan Lučić, Jozo Stanić, Zdravko Šaflin, Goran Zubak i Damir Barišić.

U čin bojnice promiču se satnice Gordana Verstovšek, Ružica Brkljača, Snježana Rogić, Vlatka Jakupec i Snježana Katavić, u čin kapetan korvete poručnik bojnog broda Antonio Palošek, a u čin bojnika satnici Damir Jaušovec, Ilija Mandir, Dražen Musić, Siniša Ante Kozina, Nikola Matić, Vlado Pavlinec, Stjepan Kolar, Dražen Mazur, Robert Poljak, Denis Farkaš, Marinko Ivanković, Željko Bura, Ivan Ribar, Robert Barković, Miljenko Bregović i Marko Strunje.

>>Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor susreli se na neslužbenoj večeri

>>Grabar-Kitarović održala konstituirajuću sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost

Komentara 28

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:11 27.05.2015.

Svaka cast tako i triba koje zasluzio neka i dobije

OB
ObrenM
17:21 27.05.2015.

Postovani jurcina.Vama je svaki korak nase predsjednice razbacivanje novca,odnosno" nis koristi ".Vasi Mesic i Josipovic su tesko i bespotrebno trosili novac,a rezultati-ne znam niti jedan koristan.Osobno sam bio razocaran Kolindinim izborom,radi tri cetiri stvari,koje mi se nisu svidjale u predizbornoj kampanji.Nakon sto dana od njenog ustolicenja sam promijenio iz osnova pocetno misljenje.Predsjednica je kroz ovo kratko vrijeme bila korisno aktivnija od kompletnih mandata bivsih spomenutih predsjednika.Otisla je i kod svetog Oca.To se je danas tako stidljivo spomenilo,da mnogi za to niti ne znaju.Vjerovatno ce joj se i to ubrojiti u minus.To je po misljenju kmera bespotrebno-sto ce nama Papa.Poslije dugogodisnje zabrane vjere u Kubi i Raul Castro posjecuje Papu uz obecanje,da ce se vratiti katolicanstvu.Ovdje u saboru nikad vidljiva izvjesna Marija iz Hs-ua,napada nazocnost svecenika na maturalcu,iako svecenik nije niti usta otvorio.Sada kmeri koriste poltronske vazelince kao zivi stit pred zadnje trzaje sramotne vladavine.

BU
bugatti
18:04 27.05.2015.

Lipa je lipa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije