Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila poziv hrvatskih branitelja na smirivanje napetosti sa Srbijom

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
25.08.2016.
u 20:24

Na pitanje je li se čula sa srbijanskim premijerom Vučićem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da se nije čula, ali da će s njim razgovarati kada bude imala prigodu.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić nije danas sudjelovao na predsjedničkom okruglom stolu Dubrovnik foruma jer Srbija nije članica Inicijative triju mora, ali ima perspektive za njezino sudjelovanje u idućim projektima, rekla je hrvatska predsjednica i pozdravila poziv hrvatskih branitelja na smirivanje napetosti sa Srbijom.

Na pitanje novinara je li se čula sa srbijanskim premijerom Vučićem, o čijem se dolasku na Dubrovnik forum nagađalo, a i on sam je tome pridonio svojim izjavama, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da se nije čula, ali da će s njim razgovarati kada bude imala prigodu.

Premijer Vučić nije pozvan jer Srbija nije članica 12 zemalja članica Europske unije na području Jadran-Baltik-Crno more (BABS), kazala je predsjednica na konferenciji za novinare kojom je završila predsjednička razina dvodnevnog Dubrovnik foruma, a sutra se nastavlja rad na razini resornih ministarstava. Dodala je da "vidi perspektivu" za sudjelovanje i drugih zemalja na idućim projektima kada će se Inicijativa triju mora povezati s prostorom južno i istočno od BABS-a.

Također je kazala da je svjesna da je predizborno vrijeme razdoblje pojačane retorike i pozdravila je inicijativu hrvatskih branitelja da se napetosti smire. Mjesecima napeti odnosi Hrvatske i Srbije  zadnjih su se dana zaoštrili nakon optužbi Srbije da Hrvatska rehabilitira ustaštvo i odgovora hrvatske diplomacije da će Srbiji uvesti protumjere zbog progona hrvatskih branitelja.

>>Grabar Kitarović postumno odlikovala istarskog antifašista Ljubomira Drndića

Komentara 31

KA
kajinx
21:27 25.08.2016.

Gdje nam ode "Ja te volim zemljo moja Hrvatska"? Nije ništa napravila.

MI
Mihailo5
20:47 25.08.2016.

kakva fora od foruma

DN
Drugi_Način
02:24 26.08.2016.

Kolinda je najveće razočaranje u hrvatskoj politici otkad postojima kao samostalna država. Vidjeli smo kako izgleda to njezino smirivanje odnosa, rastopila se od miline kad je ugledala Vučića. Sramota!!! Gdje ti je kičma, predsjednice? Gdje je to lupanje šakom o stol? Kakvi crni odnosi? Nema odnosa dok Vučić i Nikolić ne odstupe ili se ne ispričaju za svoje osobno sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije