Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mnogo malodušnosti i pesimizma'

Kolinda Grabar-Kitarović: Potrebna nam je bolja kreditna politika banaka

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
24.04.2015.
u 14:50

Rekla je da je Hrvatska puna darovitih i požrtvovnih pojedinaca, uspješnih tvrtki, ali u njoj je toliko mnogo malodušnosti i pesimizma.

– Nužna nam je bolja kreditna politika banaka, koja će osnažiti poduzetništvo, odnosno potaknuti privatnu inicijativu i dopustiti ostvarivanje poslovnih ideja. To će rezultirati novim radnim mjestima, posebice za mlade, što je naročito važno – izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Križevcima, na svečanosti u povodu 763. rođendana "grada Štatuta".

Rekla je da je Hrvatska puna darovitih i požrtvovnih pojedinaca, uspješnih tvrtki, a toliko je u njoj mnogo malodušnosti i pesimizma.

– Taj nesrazmjer govori nam da se politički okvir gospodarskog, pa i svakog drugog razvoja, mora mijenjati. Mora se mijenjati i naš odnos prema javnim dobrima, osnaživati javna odgovornost i moramo uvesti načelo zajedništva. To je dug proces i traži vrijeme. No, ono što možemo odmah učiniti jest uklanjanje administrativnih zapreka poduzetništvu i pojednostavljivanje procedura – rekla je hrvatska predsjednica.

Otvorila 19. sportske igre mladih

Nakon sudjelovanja u proslavi Dana grada Križevaca, Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je na središnjemu gradskom trgu 19. sportske igre mladih, tijekom kojih će se tisuće djece iz Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine i Srbije do početka jeseni diljem Hrvatske natjecati u deset disciplina.

Plamen igara zapalila je u društvu križevačkog gradonačelnika Branka Hrga i proslavljenog atletičara Branka Zorka. Potom je otvorila novouređene prostore križevačke knjižnice i tom je prigodom kazala: – Sve ono što sam postigla dugujem roditeljima i knjizi. Posjet Križevcima završila je razgledavanjem prostora bivše vojarne, u kojemu su tijekom proteklih godina uređeni društveni prostori poput vrtića i doma za starije osobe.

>>Lalovac žestoko po bankarima: Očito je krenuo 'lov na crveni oktobar'

 

Komentara 125

Avatar mama mia
mama mia
14:07 24.04.2015.

I šta se čeka ima li ista i plan odma u realizaciju ili je to samo trla baba lan da joj prođe dan

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:11 24.04.2015.

Slažem se. Samo kad netko ima plaču 60 000 tisuća mjesečno i godišnje premije u stotinama tisuća taj se nikad neče složiti da padne na razumnih 15 000 kn. Pa tako i ovaj apel predsjednice je osuđen na debakl ( na žalost). Pozdrav dobrim ljudima

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
14:12 24.04.2015.

imali smo mi banku kolinda,koja je jedno vrijeme dijelila novce šakom i kapom svojima,doduše prethodno novce prethodno opljačkanih od građana,al to je barem za njih bila najbolja kreditna linija u povijesti,a ta banka zove se hdz,slučajno tvoja stranka i stranka tvojih mentora dr.vase i karamrka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije