Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi službeni posjet

Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru. Susrela se i s Tomislavom Josićem

Kolinda
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/16
20.04.2015.
u 13:00

Odmah po dolasku predsjednica je položila vijence kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjesta masovne grobnice na Ovčari

Danas je u prvu svoju službenu posjetu Vukovaru, otkako je postala predsjednica RH, stigla Kolinda Grabar-Kitarović.

Odmah po dolasku predsjednica je položila vijence kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjesta masovne grobnice na Ovčari.

Uz nju su pri polaganju vijenaca bili zamjenik predsjednika Sabora i glavni tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji je i gradonačelnikov savjetnik za braniteljska pitanja, Tomislav Josić.

– Htjela sam doći u Vukovar danas, kad se ne obilježava dan Grada ili nešto slično, da bih vidjela kako građani žive. Žao mi je što su već tri godine zaustavljeni razvojni projekti grada i očito je velika nezaposlenost najveći problem – rekla je Grabar-Kitarović dodajući da će uskoro ponovno posjetiti Vukovar i tada više saznati o socijalnoj slici Grada.

Na novinarski upit kako premijer Zoran Milanović smatra da su se on i predsjednica dogovorili oko proslave Oluje, predsjednica je kratko odgovorila da se danas govori samo o Vukovaru.

Inače, predsjednicu je prilikom dolaska u Vukovar dočekao okićeni Grad, a na svakom stupu javne rasvjete uz put kojim se kretala postavljene su zastavice Republike Hrvatske i Grada Vukovara.

Gradonačelnik Vukovara takav je doček komentirao skorašnjom proslavom Grada, koja će se obilježiti 3. svibnja, istaknuvši kako su njemu i jedne i druge zastavice jednako drage.

– I meni je uvijek drago vidjeti te zastavice – dodala je predsjednica, koju je pred zgradom Gradskog poglavarstva dočekalo više od stotinu građana.

Nakon sastanka sa gradonačenikom predsjednica RH održala je i sastanak s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Tom prilikom uručeni su joj i prigodni pokloni, a predsjednik Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara Tomislav Josić uručio joj je i nedavno usvojene strateške ciljeve stožera kojima će se rukovoditi u svom daljnjem djelovanju. Josić je rekao kako je tijekom razgovora bilo riječi o položaju branitelja, problemima sa kojima se suočavaju, stradalnicima, statusu maloljetnih branitelja.

Bilo je riječi i o dvojezičnosti koja se, kako je rekao Josić, može vrlo lagano i brzo riješiti.  

– Dovoljno je provesti novi popis stanovništva gdje bi se utvrdilo da njih ovdje nema više od 22,23 posto poslije toga više nitko ne bi ni postavljao pitanja o dvojezičnosti – rekao je Josić koji je zadovoljan razgovorom s predsjednicom.

U tijeku je sastanak sa članicama Udruge ''Sunčica'' koja okuplja žene silovane u Domovinskom ratu. Programom je predviđen posjet tvornici Yasenka te nedavno pokrenutoj proizvodnji klinastog remena Gumix-elastor.

>>Građani o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović: Samostalna, ali HDZ ima utjecaj

>>'Iscrpljujemo se raspravama o bisti Josipa Broza, a premalo govorimo o 300 tisuća nezaposlenih'

Komentara 141

Avatar mili99
mili99
11:25 20.04.2015.

Pravo osvježenje na političkoj sceni Hrvatske nakon propalih likova poput Josipovića i Mesića...

PO
pozornik66
10:53 20.04.2015.

Svaka čast prijesednice!

Avatar mili99
mili99
11:28 20.04.2015.

Vidim partijski poslušnici se pitaju koliko je koštao dolazak predsjednice u Vukovar, lijepo pitanje, trebala bi predsjednica prikazati troškove, a da nam ministar Zmajlović kaže za koliko je novca oštetio hrvatski proračun s bespotrebnim preseljenjima agencija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije