Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži dijalog

Grabar-Kitarović pokušava dobiti Milanovića oko branitelja, no on se ne javlja

Grabar-Kitarović Milanović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
28.05.2015.
u 23:42

Želi ga pozvati da primi branitelje i da probleme riješe dijalogom, doznajemo u Uredu predsjednice.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović duže vrijeme pokušava stupiti u kontakt s premijerom Zoranom Milanovićem oko situacije s braniteljima, no on joj se ne javlja.  Želi ga pozvati da primi branitelje i da probleme riješe dijalogom, doznajemo u Uredu predsjednice.

U priopćenju iz Ureda predsjednice, Kolinda Grabar-Kitarović je sve odgovorne pozvala na "na iskorak k dijalogu i zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja". "U skladu sa svojom odgovornošću za stabilnost u državi, pokušavam stupiti u kontakt s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem", stoji u priopćenju Kolinde Grabar-Kitarović. Dodaje da vjeruje da je svima stalo do stabilnosti države te je pozvala na "dostojanstvo, razum i dijalog".

Branitelji, koji su danas cijeli dan prosvjedovali na Markovu trgu, nešto iza 22 sata su se povukli u Markovu crkvu kada je interventna policija krenula u akciju njihova uklanjanja s trga jer nisu prijavili prosvjed te zato što se na tom trgu smije prosvjedovati od 8 do 22 sata.

Milanović ih nije primio

Cijeli dan su preko medija poručivali da traže da ih na razgovor primi Zoran Milanović, što on nije učinio iako je bio na Markovom trgu zbog sjednice Vlade. Na Markovom trgu je prosvjednike danas podržao predsjedničin savjetnik za branitelje Ante Deur.

– Branitelji su stup mira i stup državnosti Hrvatske. Vjerujem da premijer Milanović to razumije – kazao je Ante Deur na Markovom trgu. Zoran Milanović je nakon sjednice Vlade otišao u Rovinj gdje je sudjelovao na na večeri u povodu održavanja 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije.

Oko 21.30 sati Milanović je napustio večeru te se zaputio prema Zagrebu, ali s braniteljima se nije našao na razgovoru.

>>Grabar-Kitarović pokušava dobiti Milanovića oko branitelja, no on se ne javlja

>>Branitelji blokirali Savsku, neki donijeli i plinske boce

>>Branitelji se sklonili u Markovu crkvu, policija na ulaz stavila ogradu. Glogoškom pozlilo

Komentara 116

Avatar best vocal
best vocal
23:57 28.05.2015.

smeće boljševičko boji se izać pred Hrvatski narod

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
23:47 28.05.2015.

Može jedino dati ostavku zajedno sa svojim jadom kojeg naziva vladom.

Avatar dubrava200
dubrava200
23:54 28.05.2015.

Zbriso je smradonja, kao i uvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije