Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka povlači rizike

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska poštuje volju grčkih građana

Kolinda Grabar Kitarović
Robert Anić/PIXSELL
06.07.2015.
u 19:15

"Razvoj događaja u Grčkoj mora nam poslužiti kao pouka kako trebamo osvješćivati i osnaživati odgovornost u društvu"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u priopćenju je komentirala jučerašnji referendum u Grčkoj na kojem su građani odbacili prijedlog Europske unije o novim mjerama štednje i otplati duga.

Izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović prenosimo u cijelosti:

"Republika Hrvatska u potpunosti poštuje volju grčkih građana izraženu na nedjeljnom referendumu, u nadi kako su njezini građani posve svjesni svih izazova i rizika koje ona povlači.

U još uvijek složenim okolnostima, nadu donose poruke o volji i spremnosti za iznalaženje rješenja koje bi bilo u zajedničkom interesu svih uključenih čimbenika. Držim kako i ovaj izazov pred Europskom unijom treba mudro iskoristiti za jačanje učinkovitog funkcioniranja zajednice naših država, osiguravajući jednak tretman prema svim državama članicama EU.

"Razvoj događaja u Grčkoj mora nam poslužiti kao pouka kako trebamo osvješćivati i osnaživati odgovornost u društvu, kako na osobnoj tako i na institucionalnoj razini s ciljem izbjegavanja svih populističkih mjera koje bi Hrvatskoj umanjile prilike za stabilnu gospodarsku budućnost i bolji život naših građana", napisala je u izjavi Kolinda Grabar-Kitarović.

>>Tko je novi grčki ministar financija? Ozbiljan dokument napisao slovima iz stripa!

>>7 razloga zašto je već sada Yanis Varoufakis politička legenda

>>Hrvatska zbilja: Nastavi li se rast javnog duga, i prije 2025. godine bit ćemo kao Grčka

Komentara 61

OK
okvardz
21:00 06.07.2015.

Hrvatsku u opšte netreba zanimati volja Grčkih građana i poštivati ih. Hrvatska treba poštivati volju svojih građana i omogučiti im da donose važne odluke oko Rasprodaje Hrvatske i njenih dobara a ne da o tome odlučuju saborski zastupnici sa vladomm koji su korumpirani i samo gledaju kako bi i što u Hrvatskoj uništili i prodali a da od toga imaju koristi oni i njihova iduća četiri koljena. Hrvatskom građaninu treba omogučiti sakupljanje potpisa za referendum te ga održati i to šta građani odluće i poštivati a ne manipulirati glasovima ili kasnije to izabrano na referendumu osporiti ili promjeniti kako paše onima koji su na vlasti.

DU
Deleted user
22:32 06.07.2015.

I biti je izjavila kako ovo Sto se dogadja u Grckoj kao I posljedice koje slijede, treba biti lekcija hevatskom narodu.

DU
Deleted user
22:34 06.07.2015.

Naša vlast poštuje volju grčkih građana, ali ne poštuje volju svojih građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije