Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprječavanje ilegalnih ulazaka

Grabar-Kitarović od načelnika Lovrića zatražila podizanje stupnja pripravnosti vojske

kolinda
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
17.09.2015.
u 15:49

Predsjednica i odvoženje izbjeglica u gradove smatra sigurnosnom ugrozom jer drži da se to radi bez ikakvog plana, neslužbeno se doznaje u njenom Uredu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je razgovarala s Dragom Lovrićem, načelnikom Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske, i zatražila da se podigne stupanj pripravnosti vojske. Predsjednica je zatražila viši stupanj pripravnosti da se, bude li potrebno, spriječe ilegalni ulasci migranata u Hrvatsku, neslužbeno se doznaje u njenom Uredu. Predsjednica i odvoženje izbjeglica u gradove smatra sigurnosnom ugrozom jer drži da se to radi bez ikakvog plana, neslužbeno se doznaje u njenom Uredu.

Predsjednica prije Vijeća za nacionalnu sigurnost sazvala svoje Vijeće za domovinsku sigurnost

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je današnje popodnevne aktivnosti u Puli i Istri i vratila se u Zagreb zbog izbjegličke krize. Kako Večernji list saznaje predsjednica će sutra prije Vijeća za nacionalnu sigurnost u 11.30 sati sazvati svoje savjetodavno tijelo -  Vijeće za domovinsku sigurnost s čijim će zaključcima izaći pred VNS.

U tom tijelu, podsjetimo, sjede i generali Gotovina i Markač, a predsjednik je general Krstičević. Uvažavajući iskustvo i znanje članova tog vijeća, predsjednica će njihove stavove i zaključke na VNS-u izložiti kao svoju polazišnnu platformu.

– Otkazala sam danas neke aktivnosti zbog izbjegličke krize. Moram saznati  sve podatke, kao što sam rekla, nezadovoljna sam s onim što se do sada  događalo. Bojim se da do određene mjere stvari izmiču kontroli. Jako je  loše da se ulazi preko kukuruzišta, dakle da granica ne funkcionira kako  treba, i odlučno tražim da se uvede čvršći nadzor nad granicom i da se  prelazi isključivo preko službenih graničnih prijelaza. Treba gledati što  će se događati i iz sata u sat pratiti stanje i onda donositi nove mjere  koje će prije svega zaštititi sigurnost hrvatskih građana i stabilnost
države uz to što pokazujemo humano lice i želimo se pobrinuti za  izbjeglice. Međutim, to nije problem samo Hrvatske to je i europski problem  i u tome očekujem solidarnost drugih država Europske unije i konkretne akcije – izjavila je Grabar-Kitarović naglasivši kako nije zadovoljna “kako  je to izgledalo prvog dana” jer smatra da je nekontrolirano u Hrvatsku ušao preveliki broj izbjeglica.

>> Župan Galić: Ovo je humanitarna katastrofa, Vlada mora hitno riješiti problem izbjegličke krize

>> Milanović: Pokazali smo da smo ljudi, ali postoji i granica našeg kapaciteta

Komentara 379

TO
tolitol
12:21 17.09.2015.

Posve je u pravu. A ove pljuvače među komentatorima upitao bih kako se ovo nije dogodilo jednoj Sloveniji? Kako se može objasniti Milanovićeva i Pusićkina odluka da otvore granice kad su te iste granice zatvorili i Njemačka i Austrija i Slovenija? Ovo što su Milanović i Pusićka napravili nadilazi priglupo politikanstvo na liniji SDP i HDZ. Naša nacionalna sigurnost je ugrožena. Pod hitno treba sanirati situaciju.

UM
umnjak
12:44 17.09.2015.

Vlada pod krinkom humanizma ugrožava opstojnost naroda i hrvatske drzave!!!

DU
Deleted user
12:20 17.09.2015.

Bitno je da Milanovic pokaze empathy jer to je Trenutacno trend medju liberalnim medijama I vladama. Tako radi I u vodjenju drzave bez obzira da li mi to mozemo I bez obzira na posljedice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije