Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetila Gunju

Grabar Kitarović najavila da će se aktivirati u obnovi: Znam gletati, farbati, krečiti....

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
17.12.2014.
u 17:08

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a najavila kako će poslije održanih izbora aktivirati mladež HDZ-a i doći u Gunju i aktivirati se u obnovi. Napomenula je kako je dosta vješta u raznim građevinskim radovima

Nakon predizbornog skupa u Županji predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas i Gunju gdje je obišla Udrugu Zvjezdice, koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju, i kontejnersko naselje. Ovom prilikom upoznala se sa stanjem obnove u Gunji, vidjela uvjete života u naselju, ali i čula više o problemima s kojima se mještani već mjesecima suočavaju. U nekoliko kontejnera ušla je da bi vidjela kako iznutra izgleda život u njima.

– Željela bih uime svih mještana Gunje zahvaliti svim pojedincima i građanima na učinjenome u Gunji. Posebno bih zahvalila Hrvatskoj vojsci čiji su se pripadnici iskazali tijekom obrane od poplava, a onda i u obnovi, rekla je Grabar Kitarović. Dodala je i kako je ne veseli što lokalne tvrtke ne sudjeluju u obnovi, a što bi moglo rezultirati u konačnici gubitkom radnih mjesta. Istaknula je da se i prilikom poplave u županjskoj Posavini još jednom pokazalo da se hrvatski narod i ljudi okupe kada je najteže i pomažu jedni drugima.

– Međutim, ovdje se pokazalo i da hrvatska Vlada nije dobro reagirala te im je trebalo nekoliko dana da se snađu. U situaciji kada vojska ulazi na teren, to je pokazatelj da su zakazale sve ostale institucije koje su bile dužne reagirati. Ova nepogoda pokazala je kako taj sustav ne funkcionira i iz toga treba izvući pouke. Obnova ide presporo i odvučen je fokus s poplavljenih područja – rekla je Grabar-Kitarović.

Na novinarski upit kako komentira riječi predsjednika Ive Josipovića da se HDZ bavi njegovim izbornim programom, Grabar-Kitarović je rekla kako je to normalno jer je Josipović aktualni predsjednik RH i taj program se tiče cijele zemlje.

– Ustavnim promjenama ni na koji način ne može se riješiti ova kriza. Hrvatska je u dubokoj socijalnoj i gospodarskoj krizi, a ne ustavnoj krizi. Govoriti da nam trebaju promjene Ustava kako bi se riješilo gospodarsko stanje obmanjivanje je javnosti, istaknula je Grabar Kitarović. Upitana od mještana što će raditi 29. prosinca, dan poslije izbora, rekla je kako će toga dana radno slaviti i krenuti u obnovu Hrvatske i povesti je u bolju budućnost. Najavila je i kako će poslije održanih izbora aktivirati mladež HDZ-a i doći u Gunju i aktivirati se u obnovi. Napomenula je kako je dosta vješta u raznim građevinskim radovima i kako zna gletati, farbati, krečiti....

>> 'Vlada i ja nismo znali da Grabar Kitarović namjerava otići iz Washingtona'

Komentara 113

AL
AlanSudar
17:56 17.12.2014.

Bravo Kolinda,samo ti njima pomozi kad ovi ne mogu

CE
celeronisis
17:56 17.12.2014.

U ovoj kampanji se moglo čuti puno stvari o kandidatima. Zaključak je sljedeći.. Kujundžić je pretašt i ne može se pomiriti s porazom u HDZ-u, Josipović živi u svom svijetu, a kako i ne bi kada od malena živi na jaslama komunističkog režima, Sinčić pokušava prozirnom demagogijom doći do 5% glasova, dok Kolinda, koliko god da je živjela vani, svakim danom sve više pokazuje da je prava žena iz naroda.

DR
Drzinedaj
17:46 17.12.2014.

To je naša Kolinda, žena iz naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije