Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi dan mandata

Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku primila Anne Brasseur

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
20.02.2015.
u 16:42

Predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Anne Brasseur na Pantovčaku je razgovarala s Kolindom Grabar-Kitarović

Drugog radnog dana svog mandata, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjet na Pantovčaku primila je predsjednicu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Anne Brasseur.

Razgovaralo se o suradnji Republike Hrvatske i Vijeća Europe kao i o sinergijskom djelovanju Vijeća Europe i Europske unije prema državama Jugoistočne Europe.

Grabar-Kitarović naglasila je kako sadašnji trenutak u međunarodnim odnosima, s porastom terorizma, ekstremizma i radikalizacije, dodatno naglašava potrebu očuvanja temeljnih vrijednosti kao što su demokracija, vladavina prava, ljudska prava te pravo slobode medija i govora. U kontekstu ukrajinske krize, istaknula je nužnost poštivanja principa međunarodnog prava.  

Brasseur je izvijestila o aktivnostima Vijeća Europe i najavila posjet BiH i Srbiji te pozvala Predsjednicu da se i službeno obrati govorom Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Prvoga dana nova hrvatska predsjednica imala je užurban program od ranog jutra. Nakon postrojavanja počasne bojne, predsjednica je nazvala premijera Zorana Milanovića i pozvala ga na kavu, a stigla je i blagosloviti ured na Pantovčaku.

Potom je u popodnevnim satima posjetila branitelje koji prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu ispred Ministarstva branitelja. Danas je imenovala savjetnike i druge suradnike u Uredu predsjednice.

>>Grabar-Kitarović i službeno izabrala svoj tim

>>Kolinda i Milanović razgovarali, fra Zovko blagoslovio prostorije Ureda

>>Predsjednica Kolinda braniteljima: 'Obećala sam da ću biti među vama'

Komentara 85

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:34 20.02.2015.

Tako to rade vrhunski državnici kakva je naša Predsjednica!

Avatar navijač
navijač
12:46 20.02.2015.

Živila nam naša predsjednica još 100 godina a orjunaši nek ližu rane!

AJ
ajmo
12:53 20.02.2015.

Bog neka čuva predsjednicu . Sretno ti bilo anđele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije