Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjetnici

Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku okuplja ekonomske stručnjake

Vijeće za gospodarska pitanja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/13
01.07.2015.
u 18:04

Prvi radni sastanak održat će se prije 17. srpnja, a očekuju se prijedlozi o reformama, poticanju poduzetnika i

Prvi sastanak Vijeća za gospodarska pitanja okupio je na Pantovčaku 16 uglednika koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala u svoj tim. Prvi sastanak iskoristit će se za iznošenje ideja i upoznavanje te konstituiranje tijela, ali predsjednica prije 17. srpnja namjerava organizirati i prvi radni sastanak tog tijela.

Iako joj formalne ovlasti ograničavaju utjecaj na gospodarsku politiku, namjerava ustrajati u otvaranju tema poput nužnosti reformi i poticanja poduzetništva koristeći utjecaj koji donosi funkcija predsjednice. Na čelu savjeta bit će predstojnik Ureda predsjednice Domagoj Juričić, a članovi su mu vodeći ljudi poslovnih i strukovnih udruženja, dekani, znanstvenici i novinari. Bivši predsjednik Ivo Josipović imao je savjet, ali se to tijelo okupilo samo nekoliko puta.

Predsjednica želi puno intenzivniji rad koji će se odvijati i neformalno izravnom komunikacijom i sastancima, a cilj je u redovnom ritmu izdavati publikacije u kojima bi stručnjaci na papir stavili svoje ideje. Glavne teme bit će reforme, jačanje gospodarstva, privlačenje investicija, demografski izazovi i obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada.

>> 'Vlada je u PR fazi, a ona neće pomoći onima koji danas autobusima kreću u Njemačku'

Komentara 67

MA
Malenkost
20:01 01.07.2015.

Nadajmo se da ce to uroditi plodom - kad tad. Moja generacija iznad 5 desetljeca se sjeca" Druze Tito! pisi novo pismo- ono prvo razumili nismo!

Avatar ARENA
ARENA
18:37 01.07.2015.

Nego....kad smo već kod poduzetnika...i tako to...jel Jakov našao posao u RH?

Avatar h.hulkic
h.hulkic
19:43 01.07.2015.

Opet dolazi zločinačka zajednica na vlast.Pa toga nema ni u Zanzibaru!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije