Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.11.2014. u 11:00

Situacija se naglo zakomplicirala kada je šef splitskog HDZ-a podržao Hajduk

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, djelomično je ispunila svoje prvo predizborno obećanje da će odlučno lupiti šakom po stolu nakon što je u subotu na svom Facebook-profilu osudila neprihvatljivo nesportsko ponašanje u Maksimiru. Situacija se naglo zakomplicirala kada je šef splitskog HDZ-a podržao Hajduk i osudio vrh HNS-a, a predsjednik stranke Karamarko najavio razgovor s članovima IO HNS-a, u kojem od njih 17 njih čak 11 ima iskaznicu HDZ-a. Suočena s time, Grabar Kitarović odlučno je lupila prstom po tipkovnici i – izbrisala svoj stav o nogometnom skandalu.

Otočani trebaju nabaviti bengalke, a ne oružje

Mladena Tauzera, umirovljenika iz Kolana na Pagu, pretukli su na njegovu posjedu kradljivci smilja što je izazvalo masovni prosvjed otočana kakav je iz istog razloga već viđen na Krku. Zaustavite ilegalne berače ili ćemo to učiniti sami, poručuju ogorčeni članovi Udruge uzgajivača paške ovce Rogujica i Udruge pčelara Kadulja. Situacija je napeta, pišu Slobodna i Novi list, jer, da bi obranili smilje, otočani traže i oružje. Možda bi bolje bilo da nabave bengalke. To bi bar dovelo policajce na otoke.

Vječni optimist Branko Grčić očekuje podršku HDSSB-a i HDZ-a u Saboru

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, bori se s otporima unutar SDP-a protiv Vladinih poreznih zakona, ali odgovara da nije zabrinut za izglasavanje jer „očekuje potporu HDSSB-a i dijela HDZ-a“. Očekuje on i gospodarski rast te još koješta.

Prozvao lokalne vlasti da žive u svom svijetu

Boris Lalovac, ministar financija, u opširnom intervjuu za Novi list neočekivano je preuzeo argumentaciju poduzetnika i naglasio da su u privatnom sektoru posljednjih godina plaće smanjene za 20 do 30%, a da je gospodarstvo od 2007. do 2013. izgubilo više od sto milijuna kuna prihoda. Istodobno, primjećuje ministar, „kao da živimo u dva različita svijeta“ lokalne vlasti povećale su prihode i plaće pa je od 2007. do 2013. broj zaposlenih u gradovima i općinama povećan od 35.311 na 42.392 što plaćamo 2,6 milijardi kuna. Koliko je narastao državni proračun i koliko je narastao broj državnih uhljeba, Lalovac nije spomenuo. To je neki treći „različiti svijet“.

Komentara 13

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
11:39 25.11.2014.

Odlično, a sad prokomentiraj Josipovića koji u slučaju branitelja glumi finog profesora traži da se prosvjed prekine i da se stvari rješavaju "kroz institucije", a u slučaju nogometa se pretvara u Če gevaru, za navijačke nerede okrivljuje HNS i zapravo direktno podržava nasilje i ne traži da se stvari rješavaju "kroz institucije" nego da se nasiljem i represijom sruši institucija HNS. A možeš i njegovog potrčka Kujundžića koji radi to isto.

LL
lee_loo
11:49 25.11.2014.

Zar netko normalan moze podrzati huliganizam i vandalizam? Naravno da ne moze.. Mirnim nacinom se sve da rijesiti. ali to neki ne mogu razumjeti...

Avatar mili99
mili99
11:41 25.11.2014.

Kolinda je jasno rekla protiv kojih stvari jeste, odnosno protiv huliganizma i primitivizma koji ne idu uz sport, ali je jednako tako istaknula da se u hrvatski nogomet mora uvesti red, aludirajući na stanje u nogometnom savezu. Sve jasno kao i dan i ovo bi potpisao svaki normalan građanin Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije