Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitka predsjednice:

'Izvor uspješnosti naših Oružanih snaga je domoljublje, znanje i osposobljenost vojnika'

Kolinda Grabar Kitarović
Davor Javorović/Pixsell
27.05.2015.
u 16:12

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je povodom obilježavanja 24. obljetnice Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske uputila čestitku pripadnicama Hrvatske vojske.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je povodom obilježavanja 24. obljetnice Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske uputila čestitku pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske u kojoj je napisala da je izvor uspješnosti Oružanih snaga "domoljublje, znanje i osposobljenost hrvatskoga vojnika, dočasnika i časnika".

Čestitku predsjednice države i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović prenosimo u cijelosti:

"Obilježavajući obljetnicu Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, prisjećamo se s poštovanjem svih poginulih i preminulih sudionika obrambenog Domovinskoga rata te iskazujemo počast i zahvalnost hrvatskim dragovoljcima i braniteljima, svima koji su nesebično dali svoj život i zdravlje za slobodnu, neovisnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Jedna od prekretnica u suvremenoj hrvatskoj povijesti bio je Referendum o hrvatskoj samostalnosti 19. svibnja 1991., kada se velika većina hrvatskih državljana izjasnila za demokratsku, suvremenu i neovisnu državu. Unatoč tako jasno demokratski izraženoj volji, Hrvatska se vrlo brzo suočila s prijetnjom otvorene vojne agresije velikosrpske politike. Prvo postrojavanje Zbora narodne garde Republike Hrvatske 28. svibnja 1991. godine u Kranjčevićevoj pokazalo je hrvatsku odlučnost za obranu slobode.

Svoju slobodu i neovisnost obranili smo u Domovinskom ratu

Svoju slobodu i neovisnost obranili smo u Domovinskom ratu, a iskustva i pobjednički duh u njemu stečen ugradili smo u stvaranje suvremenih Oružanih snaga Republike Hrvatske, dopunjujući ih i dograđujući novim znanjima i sposobnostima kako bismo još više podigli razinu sposobnosti sustava obrane, koji može odgovoriti na suvremene sigurnosne prijetnje. Izgrađene vojne sposobnosti u skladu sa NATO normama te doprinos Oružanih snaga međunarodnom miru i sigurnosti, bili su važni čimbenici pri donošenju odluke o ulasku Republike Hrvatske u punopravno članstvo u NATO savez i Europsku uniju.

Oružane snage Republike Hrvatske danas su suvremena, uvažavana, i učinkovita profesionalna vojna organizacija, ustrojena i organizirana u skladu s mogućnostima hrvatske države, pripravna u svakom trenutku odgovoriti sigurnosnim izazovima. Obučene i osposobljene za tradicionalne vojne zadaće, Oružane snage jednako tako daju velik doprinos u obavljanju zadaća pomoći hrvatskim građanima u slučaju nesreća i kriza, elementarnih nepogoda, operacija traganja i spašavanja te pomoći i prijevozu oboljelih i unesrećenih.

Domoljublje, znanje i osposobljenost hrvatskoga vojnika

Svoje sposobnosti za potrebe provedbe humanitarnih misija Oružane snage potvrdile su u potpori civilnom stanovništvu u protupožarnim i protupoplavnim djelovanju i na području susjednih te drugih partnerskih i savezničkih država.

Brojne pohvale koje vi, pripadnice i pripadnici Oružanih snaga, diljem svijeta dobivate sudjelujući u međunarodnim misijama i operacijama potpore miru, govore o profesionalnosti naših Oružanih snaga, o visokoj razini odgovornosti i međunarodnoj prepoznatljivosti te snažnom vrednovanju hrvatske vojske, koja je na ponos cijeloj Republici Hrvatskoj. Stoga se u ovoj prigodi posebno prisjećamo svih pripadnika Oružanih snaga koji se nalaze na dužnosti u međunarodnim misijama i operacijama potpore miru diljem Svijeta, uz želju za časno i odgovorno izvršavanje dodijeljenih dužnosti te sretan povratak svojim obiteljima i Domovini nakon završetka misije.

Izvor uspješnosti naših Oružanih snaga je domoljublje, znanje i osposobljenost hrvatskoga vojnika, dočasnika i časnika. Naša trajna obveza je nastaviti činiti sve kako bi hrvatski vojnik imao odgovarajuće uvjete za obavljanje svakodnevnih dužnosti te bio što pripravniji i još suvremenije opremljen za izvršenje zadaća koje mu se postavljaju. Povodom ove obljetnice, čestitam svima promaknutim, nagrađenim, odlikovanim i pohvaljenim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga. Svim vojnicima, dočasnicima i časnicima, namještenicima i službenicima čestitam Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske, uz želju da s istim žarom koji nas je vodio u obrani naše Domovine, pridonosite izgradnji i jačanju sposobnosti i ugleda Oružanih snaga Republike Hrvatske i naše Domovine Hrvatske", stoji u čestitki Predsjednice Republike.

>>Grabar-Kitarović promaknula i odlikovala 134 pripadnika Hrvatske vojske

>>Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor susreli se na neslužbenoj večeri

Komentara 15

BJ
Bjelovar112
18:54 27.05.2015.

pitam se da sutra počne rat kako bi to Hv riješio . opet bi mi dobro došli jer mi smo išli srcem a većina sadašnjih uhljeba je u hv u zbog plaća

ME
Merlin
18:00 27.05.2015.

ajd neka je, svakom vojniku kojem da bilo kakvu medalju ili promaknuće, siguran sa da je zaslužio/zaslužila. ako ništa drugo to nekak diže svima moral, i to da kolinda cijeni našu vojsku, koliko god su je unazadili..to je važno. štogod mislili o njoj to joj je dobar potez.

GI
gilesfra007
18:41 27.05.2015.

Nisu nam ni komunisti toliko docirali kao ova malogradjanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije