Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan otvorenih vrata

Grabar-Kitarović: Hrvatska više nego ikada treba dijalog i dogovor oko važnih pitanja

kolinda grabar-kitarović, pantovčak
Foto: Ured predsjednice
1/7
30.05.2015.
u 13:47

Stojim vam na raspolaganju kao predsjednica, i na ovaj način, Danom otvorenih vrata, želim približiti politiku građanima te promijeniti poimanje politike jer politika prije svega mora biti služenje narodu, služenje vama, kaže predsjednica

Danom otvorenih vrata želim započeti tradiciju koju ću nastaviti do kraja mandata. Prigoda je to da svaki građanin i građanka u Republici Hrvatskoj posjete moj Ured, a sve s ciljem približiti vam instituciju Predsjednice, svoj rad i djelovanje... riječi su kojima je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dočekala svoju prvu grupu od 120 građana kojima je otvorila vrata Ureda na Pantovčaku, u prigodi prvih stotinu dana na dužnosti predsjednice RH.

– Hrvatska više nego ikada treba dijalog i dogovor oko važnih pitanja koja su nas razjedinila, kao i problema koji su se nagomilali u našoj domovini. Potrebno nam je novo hrvatsko zajedništvo. Hrvatska je u dubokoj gospodarskoj, ali i moralnoj krizi. Potrebna nam je kultura dijaloga i suradnje. Stojim vam na raspolaganju kao predsjednica, i na ovaj način, Danom otvorenih vrata, želim približiti politiku građanima te promijeniti poimanje politike jer politika prije svega mora biti služenje narodu, služenje vama – kazala je predsjednica, te dodala kako može biti spona pri rješavanju mnogih bitnih pitanja. Posebno je istakla da poziva, i da se u tome neće umoriti, sve društvene skupine, a posebno političare koji obnašaju odgovorne dužnosti, na dijalog.

– Previše je u Hrvatskoj onih koji su obespravljeni i zapostavljeni. Želja nam je kroz ovaj mandat čuti što više stvarnih problema i susresti se sa stvarnosti naših građana. Za to ćemo često imati priliku na raznim događanjima, ulicama naših gradova i u svim kutovima naše domovine, ali evo, našim građanima otvaram i svoj Ured. Tu smo da pomognemo našim učenicima, studentima, nezaposlenima, braniteljima, umirovljenicima, poduzetnicima. U svim područjima Hrvatska može i mora bolje. Imamo primjere poput znanosti, športa i medicine, ali i mnogih drugih primjera, gdje je Hrvatska u samom svjetskom vrhu – rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, pa najavila atraktivni nastup Počasno-zaštitne bojne. Ostatak vremena, građani su proveli u fotografiranju s predsjednicom, a mnogi od njih darovali su je buketima cvijeća.

– Ovime ujedno ispunjavam i dano obećanje kako ćemo Pantovčak otvoriti građanima. Svaki treći tjedan Ured će biti otvoren građanima – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović obratila se javnosti povodom 100 dana mandata

Komentara 32

Avatar mama mia
mama mia
15:25 30.05.2015.

Gospođo Grabar Kitarović vama je uistunu teško išta vjerovati , vi ste nas već bezbroj puta obmanili vi ste nam rekli kako ste dali otkaz u NATO-u a niste vi ste rekli kako ćete u Visoku zbog uštede pa nisteniste vi ste rekli kako ste vladin avion koristili par puta a koristili ste ga oko 20 puta vi ste bili za mimohod u Zagrebu pa onda niste bili za mimohod da bi na kraju ipak bili. za vi ste obečali posjetit Kumrovac pa ste onda ipak odustali toliko muljanja u samo 100 dana

MA
Malenkost
14:07 30.05.2015.

Slatke recenice, slatka osoba, slatka obecanja ali gorka stvarnost, siromastvo, beznade, nezapolsenost ... . Svicarska kako rece Krivousti.

TU
turbina
14:20 30.05.2015.

vidi se da si odrasla sa zmijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije