Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica Hrvatske

Grabar-Kitarović: Bio je veličanstven dan, i moja su djeca bila duboko ganuta mimohodom

mimohod Oluja Zagreb prijem
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/19
04.08.2015.
u 21:49

- Ovo je bio mimohod mira, a ne rata, mimohod dostojanstva kojim smo pokazali da cijenimo i volimo svoje - kazala je predsjednica.

- Danas je doista bio veličanstven dan. Nisam mogla, a da se mislima ne vratim na ono postrojavanje Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj. Koliko smo od tada napredovali, koliko smo izrasli u respektabilnu ne samo vojnu silu, nego u državu koja u cijelom svijetu radi na globalnom miru zajedno s našim prijateljima iz NATO saveza - kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svečanom primanju nakon vojnog mimohoda povodom 20. obljetnice Oluje na platou Gradec u Zagrebu.

- Danas su i moja djeca bila na ovom mimohodu i bila su duboko ganuta viđenim. Ovo je bio mimohod mira, a ne rata, mimohod dostojanstva kojim smo pokazali da cijenimo i volimo svoje. Žalimo za svakim braniteljem koji je poginuo, nestao ili je dao svoje zdravlje za svoju domovinu. Žalimo za svaku civilnu žrtvu i suosjećamo s njihovim obiteljima. Ovaj rat nismo željeli, nego nam je bio nametnut i to je jedina istina. Obranili smo se i idemo dalje - kazala je predsjednica te se zahvalila svima "koji sudjeluju u našim oružanim snagama, boreći se i za našu sigurnost i za sigurnost u svijetu".

"Bilo je doista na svjetskom nivou"

- Zahvaljujem na odlično organiziramo mimohodu, to je doista bilo na svjetskom nivou. Doista se ponosim vama - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te je naglasila da zahvaljujući "svima koji su sudjelovali u borbi za slobodnu Hrvatsku smo mi večeras ovdje".

- Pozivam da nastavimo dostojanstveno bez ikakvog jala proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcija Oluja - zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

>>Paradom tenkova završio spektakularni mimohod u Zagrebu

>>Ante Gotovina: Samo Oružane snage mogu izvesti nešto tako veličanstveno

>>Milanović: Hrvatska je porazila jednu zločinačku politiku

>>Karamarko na Facebooku objavio fotografiju iz ratnih dana

Komentara 58

Avatar guza guzic
guza guzic
22:11 04.08.2015.

Bravooo za Hrvatsku,boze kud nema vise Ovako lipi dana,,super za deset organizacija vrhunska,volio bi da Ovako bude dostojanstveno i u Kninu ako bude i u Kninu sutra blizu ovoga veceras bice to ponosno proslavljeni 20g od oluje

Avatar Honduras
Honduras
00:14 05.08.2015.

to ona djeca koja tako vole hrvatsku da se školuju u belgiji?

RO
rondarioslipi
02:39 05.08.2015.

hitno ispuni dano obećanje o zemlji blagostanja . Bez nadanja , želimo znati točan datum !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije