Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvodnevni posjet

Kolinda Grabar - Kitarović u Kuvajtu, susrela se s ministrom nafte

Kolinda Grabar - Kitarović u Kuvajtu
Foto: Twitter
05.02.2017.
u 09:28

Predsjednica Grabar-Kitarović doputovala je u Kuvajt u pratnji gospodarskog izaslanstva, a glavni cilj njezina posjeta je jačanje gospodarskih odnosa između dviju zemalja čemu bi trebalo pridonijeti i otvaranje veleposlanstva.

Susretom s ministrom nafte, struje i vode Esamom Abdulmohsenom Hamadom Al-Marzukom, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović počela je danas svoj dvodnevni državni posjet Kuvajtu tijekom kojega će se sastati sa svim najvišim kuvajtskim dužnosnicima, te otvoriti prvo hrvatsko veleposlanstvo u tom naftom bogatom emiratu Perzijskog zaljeva.

Predsjednica Grabar-Kitarović doputovala je u Kuvajt u pratnji gospodarskog izaslanstva, a glavni cilj njezina posjeta je jačanje gospodarskih odnosa između dviju zemalja čemu bi trebalo pridonijeti i otvaranje veleposlanstva.

Grabar-Kitarović će u kasnije razgovarati s kuvajskim državnim poglavarom emirom Sabahom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom, s prijestolonasljednikom šeikom Navafom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom te s drugim visokim kuvajtskim dužnosnicima.

U gospodarskom izaslanstvu, čiji je posjet organizirala Hrvatska gospodarska komora nalaze se predstavnici Brodotrogira, Agencije ALAN, Đure Đakovića, Croza i HS Produkta, te Hrvatske turističke zajednice.

 

Kako se doznaje od izvora u Uredu predsjednice, posjet bi trebao ojačati nazočnost hrvatskih tvrtki na kuvajtskom tržištu. Neke od njih, osobito iz obrambene industrije, već imaju višedesetljetnu suradnju s Kuvajtom, ali se u međuvremenu hrvatski industrijski sektor dodatno razvio pa su se javili i neki novi interesi, rekli su izvori.

U hrvatskom izaslanstvu su uz predsjednicu Grabar-Kitarović i potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, načelnik glavnog stožera general Mirko Šundov, državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić i predsjednik Islamske zajednice u RH muftija Aziz Hasanović.

Kuvajt, država koja ima stanovnika koliko i Hrvatska - triput je od nje manja, ali i triput bogatija - iznimno je važna geopolitička i geostrateška zemlja. 

Za ponedjeljak je predviđeno svečano otvaranje veleposlanstva te susret predsjednice s pripadnicima hrvatske zajednice u Kuvajtu, koju čini četrdesetak uglavnom mladih i visokoobrazovanih ljudi. 

>>Grabar-Kitarović putuje u Kuvajt radi jačanja gospodarske suradnje i otvaranja veleposlanstva

Komentara 35

BL
bluescreen
12:39 05.02.2017.

zena, majka, kraljica

PE
pekec
11:07 05.02.2017.

vasilije ,,ne diraj moju Kolindu imate Nikolica i Dodika i samo si cuvaj Traktora da po toj hladnoci starta

Avatar navijač
navijač
14:37 05.02.2017.

Pa gdje da ide nego tamo gdje ima novaca, neće valjda u "region"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije