Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalna je HDZ-u

Grabar Kitarović na chatu Barometra: Neću raditi ni na čiji daljinski upravljač

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
27.11.2014.
u 19:57

– Mnome nitko ne može manipulirati. Nikada nije i nikada neće. Karamarko i ja imamo odličan radni, profesionalni i prijateljski odnos – napisala je kandidatkinja HDZ-a

Nakon Predsjednika Republike Ive Josipovića, Barometar je na svom chatu večeras ugostio i njegovu glavnu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Na pitanje kako je zadovoljna dosadašnjom kampanjom, Kolinda Grabar Kitarović je kazala da je zadovoljna. – Posebno reakcijama na terenu – dodala je Grabar Kitarović. – Vidim da se u državi malodušja ipak javlja entuzijazam i nada u budućnost – piše kandidatkinja HDZ-a i dodaje da će se nastojati biračima "približiti posebno osobno".

– Cilj mi je stisnuti što više ruku, porazgovarati sa što više ljudi. Čuti što ih tišti, kakve su njihove nade i njihovi snovi. I čuti što očekuju od mene i kao osobe i kao državnice – napisala je Grabar Kitarović.

"Mnome nitko ne može manipulirati"

Kazala je da je uključena u sve aspekte kampanje, a ponajviše u kreiranje poruka i programa. Na pitanje o kritikama da joj je kampanja loša, da je neuvjerljiva i da nema jasne stavove, Grabar Kitarović je odgovorila da su "i te kritike su dio negativne kampanje" prema njoj. – Vidjet ćemo za malo više od mjesec dana tko je kome pucao u nogu – napisala je kandidatkinja na kritike da si potezima u kampanji "puca u nogu". – Pogrešaka uvijek ima. Tko radi, taj i griješi, ali jedini sam kandidat koji je dosad predstavio jasan program i jasne stavove – jasna je Kolinda Grabar Kitarović.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

– Pogriješila sam što nisam odmah iskomunicirala svoj status u NATO-u – napisala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a, a na pitanje zbog čega nije, dodala je da "nije bilo prigode s obzirom na to da je to riješeno u posljednjem trenutku prije mojega odlaska". – Mnome nitko ne može manipulirati. Nikada nije i nikada neće. Karamarko i ja imamo odličan radni, profesionalni i prijateljski odnos – napisala je kandidatkinja na pitanje što osjeća kad čuje komentare da ju je predsjednik HDZ-a Karamarko izabrao da bi mogao manipulirati njom.

– Zahvalna sam svojoj stranci koja me je kandidirala, no neću raditi ni na čiji daljinski upravljač – tvrdi Kolinda Grabar Kitarović i dodaje da će biti "predsjednica svih građana".

"Moj protivnik je nezaposlenost, siromaštvo i glad"

Sazivanjem sjednice Vlade o gospodarstvu želi dobiti "realnu sliku stanja u državi i čuti što Vlada namjerava napraviti da zemlju izvuče iz gospodarske krize". Naglašava da preko 85 posto građana smatra da država ide u krivom smjeru i da to mora prepoznati i priznati Vlada. Tvrdi da je njoj realna slika stanja u državi jasna. – Demokrat sam. Poštujem instituciju Vlade koju su izabrali hrvatski građani, ali ako bude potrebno, neću se ustručavati pozvati premijera da odstupi – napisala je Grabar Kitarović.

– Moj protukandidat je Josipović. Moj protivnik je nezaposlenost, siromaštvo i glad – napisala je Grabar Kitarović na pitanje da se u kampanji usmjerila na kritiziranje Josipovića dok mnogi smatraju da joj opasnost prijeti od Milana Kujundžića s desnice. Tvrdi da joj Kujundžić ne oduzima glasove desnice. – Računam na glasove svih hrvatskih građana i ne dijelim ih na desnicu i ljevicu – napisala je Grabar Kitarović.

Vojislav Šešelj je ratni zločinac. Mjesto mu je u Haagu. I dalje očekujem jasnu i nedvosmislenu poruku srpske vlade da osuđuje Šešeljeve istupe – piše Kolinda Grabar Kitarović.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

"Radit ću na obnovi hrvatskog zajedništva"

– Promjena će biti očita. Znate zašto? Zato što to neće biti ni teško nakon predsjednika koji nije imao stav ni o čemu i koji nije napravio ništa za bolji život u Hrvatskoj – kritizirala je Ivu Josipovića Grabar Kitarović te dodala da će krenuti s "promjenama i zaokretom" od prvog dana kada postane predsjednica.

– Držim da je Hrvatska danas podijeljena više nego ikada i tome je jako pridonio trenutačni predsjednik i njegova Kukuriku vlada. Radit ću na obnovi hrvatskog zajedništva. Ne smijemo se dijeliti. Puno je posla pred nama – napisala je Grabar Kitarović na pitanje hoće li dokinuti podjelu Hrvata na dvije ideološki suprotstavljene strane.

– Brine me vrlo loše materijalno stanje u Oružanim snagama (srećom imamo vrhunske ljude, profesionalce). Članica smo NATO-a i time dijelom sigurnosnog kišobrana. No, hrvatske Oružane snage moraju biti te koje će prvenstveno jamčiti sigurnost i teritorijalni integritet Hrvatske. To je najbolja prevencija protiv bilo kakvog "zveckanja oružjem" – napisala je Grabar Kitarović na pitanje kako gleda na "zveckanje oružjem" na rubovima Europe i kako će osigurati da ponovno ne uđemo u oružani sukob nakon 20 godina.

Ne bi šutjela

Na pitanje što bi konkretno radila drukčije od Josipovića, Grabar Kitarović piše da "ne bi šutjela" te da bi "u svemu imala jasan stav". – Bit ću stalno među ljudima. Ali ne da bih se slikala, već da bih ih slušala. Drastično ću smanjiti troškove ureda. Svako moje putovanje imat će jasnu svrhu i namjenu – piše Grabar Kitarović i dodala da bi u predsjedničkom uredu ostalo pedesetak ljudi, kada bi ga ona preuzela.

Chat su vodili korisnici Barometra, a sve zainteresirane čitatelje koji se žele uključiti u chatove s poznatim osobama i rasprave o društveno-političkim temama pozivamo da se prijave na Barometar.hr.

>> Josipović na chatu Barometra otkrio najveću bitku svog mandata

Komentara 173

IV
ivanbradvic
16:04 24.11.2014.

Samo naprijed Kolinda pokazi svima tko si sta si i kako se treba jedan predsjednik ponasat i da konacno treba pocet radit... Dosta je celnika koji ne brane Hrvatske interese...

DR
Drzinedaj
17:05 24.11.2014.

Kolinda za šefa stožera odabrala Miru Kovača koji je bio veleposlanik u Njemačkoj a Ivo Josipović Tamaru Obradović koja je bila savjetnica srbijanskog premijera. Nagradno pitanje tko je bolje odabrao

NJ
njoj
16:02 24.11.2014.

Zasigurno će davati konkretnije i pametnije odgovore od Josipović!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije