Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele da ostane

Koliko god u Splitu daju Ultri, mi ćemo još toliko

11.07.2014., Split -  Na Poljudu je poceo najveci festival elektronske glazbe u jugoistocnoj Europi Ultra Europe. Nastupe 37 izvo?a?¨ca iz 75 zemalja pratit ce 150 tisuca posjetitelja iz 125 zemalja.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
04.03.2015.
u 21:24

Lani su izdvojili 600.000 kuna, a ove su godine spremni povećati iznos. Popularna manifestacija širi se na Vis i – puni tjedan

Domaćim turističkim vlastima stalo je da najveći europski festival elektroničke glazbe Ultra Europe ostane u Hrvatskoj. Na nagađanja da organizatori imaju atraktivnije ponude nekih mediteranskih zemalja, ministar turizma Darko Lorencin kaže kako on nema dvojbi oko spektakla koji je lani u tri dana privukao više od 120.000 posjetitelja.

– Naravno da želimo Ultru. Lani smo taj festival podržali s oko 600.000 kuna, a ove smo godine spremni dati i više. No, moraju se uključiti i lokalna te regionalna razina, koje lani nisu financijski poduprle Ultru. Neka se dogovore na razini destinacije, a mi smo spremni na iznos koji oni izdvoje za Ultru, u svakom trenutku dodati još toliko –  baca Lorencin rukavicu izazova Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella kaže da nema saznanja kako se Grad planira postaviti prema Ultri, ali TZ u tu priču 2015. ulazi sa sto tisuća kuna.

– Toliko ulažemo kroz udruženo oglašavanje s Ultrom. Lani nas i nisu tražili financijsku potporu već samo promociju i organizacijsku potporu, a to su i dobili – ističe Stella. Ultra se, inače, ovog ljeta širi iz Splita i Hvara i na Vis, a potrajat će puni tjedan.

>> Više od 50.000 ljubitelja elektronske glazbe uživalo na prvoj večeri Ultra Europe festivala

Komentara 4

Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
04:05 05.03.2015.

Festival narkomanije i ostalih opojnih sredstava! :) predivno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije