Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVAČKI SUD

Kolakušić izuzet iz stečajnog postupka protiv Konzuma jer je kritizirao lex Agrokor

Mislav Kolakušić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
18.04.2017.
u 15:49

Trgovački sud u Zagrebu nije objavio odluku, a ni tko je preuzeo predmet od Kolakušića. No, za pretpostaviti je da će stečajni postupak protiv Konzuma biti obustavljen.

Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu Nino Radić usvojio je zahtjev Konzuma za izuzećem suca Mislava Kolakušića u stečajnom postupku koji je tvrtka Ovum pokrenula zbog Konzumova duga od 9,5 milijuna kuna.

Izuzeće je traženo jer u Konzumu smatraju da je sudac Kolakušić u svojim javnim istupima, u kojima je kritizirao Zakon o postupku  izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, poznatiji kao lex Agrokor, iskazao pristranost.

Sudac je naime govorio za taj zakon da je protuustavan. Taj zakon propisuje da se s otvaranjem izvanredne uprave, stečajni postupci ne mogu pokrenuti, a ako su pokrenuti onda se prekidaju i u odnosu na ovisna ili povezana društva sistemski značajnog trgovačkog društva, u ovom slučaju Agrokora. Stečajni postupak moći će se nastaviti nakon pravomoćnog okončanja postupka izvanredne uprave.

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić potvrdio nam je da je danas dobio odluku o izuzeću, te je na upit što se navodi u odluci rekao: - Iz odluke proizlazi da istupanjem u javnosti svaki sudac može utjecati na samoga sebe - rekao nam je Kolakušić.

Trgovački sud u Zagrebu nije objavio odluku, a ni tko je preuzeo predmet od Kolakušića. No, za pretpostaviti je da će stečajni postupak protiv Konzuma biti obustavljen. 

>> Kolakušić: Lex Agrokor krši Ustav! Reakcija burze i odgovornih osoba je bila katastrofalna

>> Kolakušić: Položaj Alvareza u Agrokoru pravno je nejasan

Komentara 24

OB
ObrenM
16:03 18.04.2017.

Nebi me cudilo da sudac Kolakusic izgubi posao i bude brisan iz sudskog registra.Tko nije poslusnik njemu nema opstanka u ovom postenju.

GV
golub Vaso
16:13 18.04.2017.

gazda je iznad ustava

DU
Deleted user
16:08 18.04.2017.

Nista cudno nista novo svi oni koji su nesto postigli po svijetu kao kod kuce izuzeti su kao pokretaci i kreatori u progresu domovine jer u ovoj zemlji pamet i strucnost se najmanje vrijednuju za razliku od politickog sluganstva i i stranackog jednoumlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije