Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KoHom:

'Kako Kujundžić misli pronaći 200 obiteljskih liječnika i čime ih namjerava zadržati?'

dd
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
10.01.2017.
u 20:30

Dr. Krolo: Mladi doktori zbog loših uvjeta bježe iz obiteljske medicine, a pacijenti ostaju bez liječnika

Je li Kujundžić došao na poziciju ministra zdravstva da nešto poboljša ili da kaos održi što postojanijim?, pita u otvorenom pismu dr. Vikica Krolo, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine. KoHom je zamjerio Milanu Kujundžiću lakonsku izjavu da će zaposliti 200 doktora u obiteljskoj medicini, ocijenivši to obećanje nerealnim.

– Gdje misli pronaći 200 liječnika i kako ih misli zadržati u obiteljskoj medicini? – pita Krolo i navodi kako u obiteljskoj medicini nedostaje nekoliko stotina doktora. Mladi doktori robuju u domovima zdravlja radeći istovremeno u dvije, tri ili četiri ambulante za premalu plaću, a specijalizacije i atraktivne ambulante u središtima gradova dodjeljuju se netransparentno. Koncesije se ne raspisuju jer odlazak doktora iz DZ-a u privatnike direktan je financijski gubitak domovima zdravlja i njihovim vlasnicima županijama. Mladi doktori zato bježe iz obiteljske medicine, a sve više pacijenata ostaje bez svoga izabranog liječnika.

– Ministru Kujundžiću sigurno je poznato da jaka primarna zdravstvena zaštita svakoj zemlji jamči jeftinije zdravstvo i bolje zdravstvene pokazatelje stanovništva. Stoga ga ponovno podsjećamo da u RH posljednjih godina svjedočimo devastaciji obiteljske medicine – navodi dr. Krolo.

>> Kujundžić: Pripajanjem bolnica ušteda i do 30 milijuna kuna

>> 'Bolnica nije pogriješila, sustav je bio potpuno kontroliran i redovito održavan'

Komentara 10

SN
snajper
21:06 10.01.2017.

Neki lijecnici ce otic i nemozemo ih zadrzat. Neki ce ostat. Placa i nije uvijek najbitnija. Nije kao u njemackoj ali je visa nego u ostalih gradana. Malo poboljsat uvijete za rad i napredovanje, malo uvest reda kod narucivanja pacijenata , nabavit nove aparate i dobar dio ce ostati.

NV
novo vriijeme
10:14 11.01.2017.

Zašto se brinu prije vremena, idemo vidjeti gdje će ih naći pa onda kritika.

HV
hvh
12:04 11.01.2017.

uskoro krece val prekvalifikacije automahanicara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije