Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILI SVOJ POTEZ

Koalicija "Jedina opcija": Formiranje dva saborska kluba nije znak raskola

mišić, lovrinović, martinović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
27.09.2016.
u 19:02

"Podržavat ćemo i druge stranke i klubove u onim rješenjima i prijedlozima zakona koji su na tragu naših programa i ciljeva, a spremni smo se u takvim slučajevima i aktivno uključiti, sve na dobrobit naše zemlje i građana", ističe se, među ostalim, u priopćenju.

Koalicija "Jedina opcija" izvijestila je u utorak da će stranke koje je čine formirati dva saborska kluba zastupnika te kako to nije znak njihova razilaženja, svađe ili raskola, nego spoznaje da tako još kvalitetnije mogu pridonijeti razvoju svojih stranaka i rješavanju zajedničkih programskih ciljeva.

"Sada, nakon izbora na kojima smo bili najveće iznenađenje i osvojili osam mandata, formirat ćemo dva kluba zastupnika - jedan će formirati Živi zid, a drugi stranka Promijenimo Hrvatsku", ističe u priopćenju koalicije "Jedina opcija". Podsjećaju kako Živi zid dosad nije imao svoj klub te da će on biti prilika da se što bolje artikuliraju ciljevi i program stranke.

Koalicija "Jedina opcija" nastala je prije parlamentarnih izbora potpisivanjem koalicijskog sporazuma između Živog zida, Uvijek Frankeri, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku.

Stranka Promijenimo Hrvatsku imala je i u dosadašnjem sazivu Sabora svoj klub nezavisnih zastupnika od tri člana (Ivica Mišić, Juro Martinović i Ivan Lovrinović) te će ga imati i u novom sazivu Sabora, a Goran Aleksić uskoro će odlučiti u koji će klub.

Koalicija "Jedina opcija" navodi kako osnutak dvaju klubova proisteklih iz te koalicije ima svoje praktične prednosti koje će, kako smatraju, znati iskoristiti i time inovirati dosadašnji rad saborskih zastupnika i njihovih klubova. Iz te koalicije poručuju kako ih vežu ključni ciljevi programa koji su ih okupili prije parlamentarnih izbora te da će na njima i dalje surađivati i u vezi s njima jedni druge podupirati. 

"Podržavat ćemo i druge stranke i klubove u onim rješenjima i prijedlozima zakona koji su na tragu naših programa i ciljeva, a spremni smo se u takvim slučajevima i aktivno uključiti, sve na dobrobit naše zemlje i građana", ističe se, među ostalim, u priopćenju. 

>> Ivan Lovrinović i Ivica Mišić osnovat će svoj klub u Saboru

Komentara 3

DU
Deleted user
19:44 27.09.2016.

Prije neg sto zasjednu u fotelju svi ginu za drzavu i gradjane. A kad zasjednu onda muzu i drzavu i gradjane...

RP
rpzagreb
21:25 27.09.2016.

Nije problem u njima nego u onima koji su glasali za takve glodavce.

Avatar Azriel
Azriel
22:49 27.09.2016.

Treba vidjeti Jel ovako kao klubovi zastupnika i dobiju duplo više novca iz proračuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije