Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans zahvalnosti

Knjiga i cvijet za brodske rode Malenu i Klepetana

performans zahvalnosti malena i klepetan
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/10
25.03.2015.
u 14:40

Jasna Lovaković i Darko Lončar izveli su performans zahvalnosti

Nesvakidašnji performans zahvalnosti izveli su u povodu još jednog Klepetanova povratka iz 13.000 kilometara udaljene Južne Afrike Jasna Lovaković i Darko Lončar. Oni su ispred skulpture bijele rode na ulazu u Slavonski Brod položili dar planetarno popularnim "sugrađanima" Malenoj i Klepetanu – svoj prvi zajednički objavljeni roman posvećen planetarno popularnim brodskim rodama "Gnijezdo ljubavi" i ružu.

Cilj im je, kažu, da preko romana o jednoj zanimljivoj i neobičnoj ljubavnoj priči potaknu svijest o potrebi zaštite i očuvanja bijele rode te univerzalnih vrijednosti poput prijateljstva, ljubavi i humanosti.

- Ljubav kao smisao života u ova sumorna vremena ipak još uvijek postoji. Na to nas podsjećaju upravo naše dvije rode. Stoga smo ovom knjigom i cvijetom željeli odati poštovanje Klepetanu, koji sve više postaje ambasador promicanja kulturnih, povijesnih i turističkih ljepota našeg grada – rekao je Lončar.

Svojim performansom brodski su pisci ujedno pokrenuli inicijativu o podizanju spomenika ljubavi u čast Malene i Klepetana u Slavonskom Brodu, koji bi postao mjesto okupljanja svih zaljubljenih iz cijelog svijeta. U pisanju knjige svojim im je savjetima pomogao umirovljeni domar Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša, koji već 23 godine skrbi o rodi slomljenog krila Malenoj. 

>> Stjepan Vokić: Malena i Klepetan trebali bi nam biti uzor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije