Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka idući tjedan

Klub zastupnika SDP-a pokreće opoziv ministra Hasanbegovića?

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.02.2016.
u 19:25

Iako dio SDP-ovaca drži da bi se opoziv trebalo tražiti što prije, kao što je bio slučaj sa sada bivšim ministrom branitelja Mijom Crnojom, s odlukom se zasad oteže jer dio zastupnika smatra kako takav potez i nije najpametniji

U saborskom Klubu SDP-a ozbiljno se razmišlja da se idući tjedan krene s prikupljanjem potpisa za pokretanje opoziva ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Za to je potrebno skupiti potpise petine ukupnog broja zastupnika, odnosno 31, a prema saborskom Poslovniku, zahtjev se odmah uvrštava na dnevni red sjednice, Vlada ima 8 dana za odgovor, a Sabor prijedlog mora raspraviti u roku od 30 dana. Neslužbeno doznajemo da će Klub donijeti konačnu odluku do idućeg tjedna, a i u HNS-u su spremni na taj potez.

Iako dio SDP-ovaca drži da bi se opoziv trebalo tražiti što prije, kao što je bio slučaj sa sada bivšim ministrom branitelja Mijom Crnojom, s odlukom se zasad oteže jer dio zastupnika smatra kako takav potez i nije najpametniji.

– Oni koji su za opoziv drže da bi tako poslali dodatnu poruku kako Hasanbegović nikako ne može biti ministar kulture. Oni koji su protiv drže da je ljudima dosta podjela na ustaše i partizane i da se u jučerašnjoj raspravi jasno upozorilo o kakvom je čovjeku riječ – kazao nam je jedan zastupnik SDP-a u petak.

>>'Hasanbegović danas nije ni u jednom trenutku osudio ustaški režim'

>>Lučić: Zašto se to Hasanbegoviću izvlači nakon toliko godina. Puhovski: Ni na koji način se nije autokritički osvrnuo na sebe

Komentara 125

TO
tom
19:58 14.02.2016.

hrvatska je nastala na antifašizmu. na borbi hrvatskih heroja i domoljuba u Domovinskom ratu. protiv srpskih fašista i četnika. u beogradu i danas pjevaju fašističke četničke pjesme usmjerene samo i jedino protiv hrvata!

TO
torcidaš
20:00 14.02.2016.

Hrvatima postaje jasno da si dio operacije zlocinackog velikosroskog projekta Memorandum2. Ministre Memorandum jedan je proslost a ovaj koji traje zavrsit ce isto. Sve ovo sto cinis i sve vezano uz tebe dio je tog pakkenog plana. Prvo svastika, sadd ti ministre sto je sljedece mozda teforisticke akcije kao 90 te u Zagrebu.

DR
drugPlenky
19:43 14.02.2016.

Nek samo pokreću, Hasanbegović je već postao heroj. Nedamo te Zlatko, komunistima si zabio tricu pa nek sad kmeče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije