Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plagiranje

Klub zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a pokreće pitanje povjerenja ministru Barišiću

Pavo Barišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.01.2017.
u 15:34

U obrazloženju prijedloga ističe se kako analiza ukazuje ne samo da plagiranje predstavlja uobičajen način rad ministra Barišića, već i da je i nakon što je suočen s činjenicom da je njegov plagijat utvrđen, mijenjao tekstove svojih radova

Klub zastupnika SDP-a, zajedno s Klubom zastupnika HNS-a i HSU-a, uputio je u četvrtak u saborsku proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, priopćeno je iz SDP-a.

"U obrazloženju prijedloga ističe se kako predmetna analiza ukazuje ne samo da plagiranje predstavlja uobičajen način rada kod ministra Barišića, već i da je ministar Barišić nakon što ga se suoči s činjenicom da je njegov plagijat utvrđen, mijenjao tekstove svojih radova kako bi nevješto prikrio plagiranje", kaže se u priopćenju.

Takvim postupanjem Barišić, a još više predsjednik Vlade Andrej Plenković, šalju poruku javnosti da u plagiranju nema ničega lošega i da se ne radi o praksi koju treba najoštrije osuditi, navodi SDP.

Podnositelji prijedloga predlažu Hrvatskom saboru da nakon provedene rasprave donese odluku o iskazivanju nepovjerenja Pavi Barišiću.

>>Plenković o Đikićevom pismu: Temu koja nije toliko bitna za sudbinu države ću tretirati onako kako ja smatram da treba

Komentara 9

DU
Deleted user
15:45 19.01.2017.

Vidim SVI HR mediji bježe od teme "nestale "drugarice Milanke Opacic i zlostavljača bolesnih druga Lalovca .Kada se samo sjetim kako su Crnoju razapinjali radi 500 kuna

TR
TrvtkoKomadina01
16:12 19.01.2017.

UDBA ne prestaje sa balvan spinovima prema vlasti koja bi trebala spasiti državu. Jedino lustracija može slomiti tu zločinačju organizaciju, koja još ne dozvoljava da se i otvore preostali arihi zločinačkog sustava, koje i dalje čuva UDBA, selektira i uništava dokaze .

DU
Deleted user
16:12 19.01.2017.

Bilo bi zanimljivo vidjeti diplomske i doktorate polaznika kumrovecke skole........disertacija ma temu; uloga magarca u nob-u i slicne antifa baljezgarije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije