Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prenamjena

Klinike ortopedije i dermatologije preselile se sa Šalate na Rebro

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
20.04.2015.
u 19:30

Preseljenjem uprave i zajedničkih službi ušteđeno je već 760.000 kuna

Gotovo 18 tisuća četvornih metara prostora usred Zagreba dobit će Državni ured za upravljanje državnom imovinom iseljenjem klinika KBC Zagreba sa Šalate. Dermatovenerologija i ortopedija sele se na Rebro kamo su se uprava i zajedničke službe te najveće hrvatske bolnice već preselile nedavno. Tim je potezom, kaže dr. Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj Rebra, ušteđeno 760 tisuća kuna fiksnih troškova godišnje za održavanje 3110 četvornih metara prostora uprave i zajedničkih službi.

Na upravu DUDI-ju

– Ovim preseljenjem dermatologije ostaje 5250 m2 prostora u zgradi negdašnjih klinika za otorinolaringologiju, dermatologiju i pedijatriju te 9500 m2 prostora u kojem je bila klinika za ortopediju. Ukupno 17.860 m2 prostora predat ćemo na upravljanje DUUDI-u koji će ih najvjerojatnije namijeniti za nastavnu i znanstvenu djelatnost u području biomedicine Sveučilišta u Zagrebu, što se uklapa u Vladin plan za unapređenje znanosti – objasnio je upravitelj Vrčić kojemu je preseljenje jedan od prvih poteza nakon što ga je ministar zdravlja Siniša Varga imenovao krajem siječnja.

Ušteda, odnosno racionalizacija poslovanja, kako kaže dr. Vrčić, jedan je od razloga preseljenja klinika sa Šalate. Projekt, koji se nalazi u poslovnom planu KBC-a Zagreb za tekuću godinu, bit će dovršen do jeseni, a rezultirat će većom kvalitetom usluge i sigurnosti za pacijente i boljim uvjetima rada za djelatnike.

Sve klinike sad na Rebru

Dio klinika sa Šalate, poput pedijatrije i fonijatrije, preseljen je na Rebro prethodnih godina. Obnova i izgradnja u jedinoj hrvatskoj bolnici nulte kategorije aktualna je godinama. Prva faza radova, podsjetimo, svečano je završena 2007. godine, a najavljenim preseljenjem sa Šalate Rebro će većinu djelatnosti konačno imati na jednoj, središnjoj lokaciji.

>> Nova metoda liječenja srčane aritmije na Rebru

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zambezi
08:43 21.04.2015.

Zar nebi bilo logicno da je DUUDI smjesten u te prazne prostore na Rebro,a ortopedija i derma ostali na Šalati. Pa ne žive svi pacijenti u istocnom dijelu grada,pa im Rebro blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije