Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsezona

Kliman: Ukinut ćemo energetski certifikat, iskoristiti tržišta koje je izgubila Turska...

Anton Kliman
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
09.02.2016.
u 13:42

Rekao je kako razgovara s Ministarstvom financija i Hrvatskom turističkom zajednicom i traži dodatni promotivni angažman na tržištima Velike Britanije, Skandinavije, Rusije i Benelluxa.

- Vlada RH sve neperspektivne vojne zone stavit će u funkciju. To nije jednostavno, nema zamaha čarobnog štapića, treba provesti potrebnu procedura. Međutim, napravit ćemo ćemo akcijski plan kako bi te objekte stavili u funkciju – rekao je Anton Kliman, minsitar turizma nakon sastanka u Splitsko­dalmatinskoj županiji gdje se susreo sa županom Zlatkom Ževrnjom i turističkim radnicima.

­Mi smo kao država servis javnoj upravi i turističkim djelatnicima kako bismo otklonili sve barijere koje ih koče. O tome smo razgovarali. Upoznat sam s problemima s investiranjem i privatnim smještajem. Razgovarali smo o projektima koji se sada odvijaju. Niz hotela je u izgradnji, a neki imaju probleme koje ćemo premostiti u suradnji s drugim ministrastvima. Želimo skinuti birokratske zapreke u poslovanju hotela, kampinga i privatnih iznajmljivača – poručio je Kliman.

Rekao je kako razgovara s Ministarstvom financija i Hrvatskom turističkom zajednicom i traži dodatni promotivni angažman na tržištima Velike Britanije, Skandinavije, Rusije i Benelluxa. 

­To su destinacije za predsezonu. Tražimo šansu na tržištima koje Turska gubi. Postoji prostor i za pojednostavljanje viznog sustava imam sastanak o tome s ministrom Kovačem – rekao je Kliman.

Novinare je zanimalo što će biti s eneregtskim certifikatom za privatne iznajmljivače, koji je ocijenjen negativno, kao još jedan administrativni namet, a Kliman je rekao kako smatra da ga treba ukinuti, ali o tome će narednog tjedna razgovarati s ministrom graditeljstva.

Župan Zlatko Ževrnja izrazio je zadovljstvo što je novi ministar turizma za svoj prvi radni posjet odabrao Splitsko­dalmatinsku županiju i time joj odao priznanje za uspjehe u turističkom poslovanju.

>>Hrvatska treba biti među pet zemalja koje će ljudima padati na pamet kad pomisle na odmor

Komentara 14

OB
obivankenobi
14:03 09.02.2016.

Svako smanjenje poreza je dobro doslo.

SO
Somelier
14:23 09.02.2016.

Ovo kod nas je pljačka naroda. U Njemačkoj ako kupuješ nekretninu energetski certifikat dobiješ ako zahtjevaš. Znači da nije obavezan.Zašto se mi izgovaramo na EU zemlje ili neznamo prevesti. Moraš narodu dati prvo mogučnost zarade a onda ga pljačkaj. Državaa mora pokrenuti bar jednu svoju investiciju da ljudi rade i da se sredstva obrču. Makar krenuti sa Pelješkim mostom ili kanalima za navodnjavanje i zaštitu od poplava ali krenuti se mora. Ne može se stalno pretakati iz šupljega u prazno. Šta se tiće turizma trebalo bi prestati bacati pare da se hoda plesati u gradove i države tamo gdje bolje znaju gdje je Hrvatska i čega ima u njoj od našega ministra turizma. Ministarstvo turizma treba sve snage preusmjeriti na Skandinavske/Nordijske i Baltičke zemlje. Treba njihove novinare voditi duž jadranske obale od 15.09 pa sve do Sveta Tri Kralja pa da vide da su kod nas vrijeme i voda topliji nego kod njih usred ljeta. Također potrebno je graditi što više bazena i koristiti solarno grijanje za vodu. Na taj način možemo sezonu produžiti preko nove godine.

ZL
zlatnirat
16:04 09.02.2016.

Naucio sam u D da je zakon jednak za sve, napravio certifikat za kucu i vikendicu jer sam se pridzavao zakona dali je to meni bilo po volji normalno da nije jer sve sto ide kroz vlastiti dzep ne pase nam, ali promjena vlade znaci ne pridrzavanje zakona dakle mi ni nismo u EU jer je to bilo za vrijeme prosle vlade? i sad vi zovete strane ulagace? kad zakoni ne vrijede za sve jednako jer uvijek postoje jos jednakiji? ili povlasteni a to se ne slaze sa tvorevnima jednakosti u EU, kojoj mi onda po novoj vlasti vise ne pripadamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije