Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klemm i Jukić:

'Gdje i kako spava Fred Matić, ministar koji vrijeđa i ponižava svoje branitelje?'

branitelji
Foto: Borna Filic/PIXSELL
28.03.2015.
u 11:27

Branitelji su ogorčeni medijskim preispitivanjima zagrebačkog boravišta Đure Glogoškog

Reagirajući na medijske napise koji preispituju zagrebačko boravište Đure Glogoškog, prema kojima jedan od vođa prosvjeda u Savskoj ne noći u šatoru već u kući u Zaprešiću namijenjenu invalidima na liječenju u Zagrebu, javnosti su se obratili Josip Klemm i Dražimir Jukić, predsjednici udruga Specijalne policije i Zbora gardijskih brigada.

- Ovih dana se pitamo gdje i kako spava Fred Matić, kako spava ministar branitelja koji vrijeđa i ponižava svoje branitelje, svoje invalide? Kako spava ministar kojemu je važnija fotelja od života branitelja? Kako spava ministar čija je invalidnost po osnovi PTSP-a dvostruko veća nego što to zakonske regulative propisuju? I što je zakon za premijera ove države, a usput i bahatog ratnog dezertera? Fred Matić i njegova moralna vertikala Zoran Milanović od početka prosvjeda plaćaju PR agencije koje smišljaju raznorazne kampanje u svrhu medijskoga linča hrvatskih branitelja, a posebno su se usmjerili na linč 100%-tnih invalida Domovinskog rata. Ljutnja i mržnja usmjerena prema invalidima svoje ishodište nalazi u činjenici da se invalidi nisu dali potkupiti. Na početku prosvjeda Matić i Milanović su pokušali svojim političkim trgovinama kupiti 100%-tne invalide, no naši suborci i heroji su ih odbili riječima: Mi se ovdje borimo za sve branitelje, dok se vi borite samo za svoje fotelje“, kažu Klemm i Jukić, dodajući da od tog dana počinje linč, potpomognut akcijama poput one ''Ja ne mrzim“ i organiziranjem antiprosvjeda na kojima se izvikuju parole: ''Ovo je Srbija!“.

Tvrde kako "ovakav medijski linč ne bi bio moguć da Milanović ne upravlja određenim medijima koji su "svoj rad isključivo posvetili vrijeđanju i omalovažavanju hrvatskih branitelja", s ciljem prikazivanja hrvatskih branitelja u negativnom svjetlu.

- Hrvatska javnost, međutim, u najvećem dijelu podržava hrvatske branitelje. Postoji i ova glasna, medijski jaka skupina mrzitelja koja se svim silama trudi prikazati kako javnost ne podržava branitelje. Sve vrijeme hrvatski branitelji mirno trpe ovaj medijski linč i mržnju koju je Vlada usmjerila prema njima, no pitanje je kada će strpljenju doći kraj? Pitanje je što sve još misle smisliti Vladini PR stručnjaci i do kojih granica braniteljskoga strpljenja misle ići? Linč prema hrvatskim braniteljima napravio je polarizaciju društva: uz ovih šačicu mrzitelja, postoji veliki broj građana Hrvatske koji cijene i poštuju branitelje i koji ovaj linč doživljavaju osobno - tvrde, pa nastavljaju pitanjem "spava li Fred Matić mirno nakon samospaljivanja hrvatskog branitelja s početka prosvjeda i je li došao u šator i posjetio ga nakon izlaska iz bolnice.

Spava li Fred Matić mirno nakon što je potpisao dokumente prema EU u kojima piše da je Hrvatska imala građanski rat? Spava li Fred Matić mirno nakon što je braniteljica Nevenka Topalušić umrla u montažnom toaletu postavljenom ispred ministarstva, jer joj ministar nije dozvolio da koristi toalet unutar ministarstva? Je li to ministarstvo hrvatskih branitelja ili Freda Matića? Nevenka Topalušić umrla je ispred Ministarstva branitelja boreći se za dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, a Fred Matić se u Ministarstvu branitelja bori za svoju fotelju".

>>Grdno griješe oni koji misle da podilazeći braniteljima u Savskoj rade na korist HDZ-u

>>Klemm: Iza protuprosvjeda stoji Zoran Milanović

Komentara 303

MA
maja007
12:52 28.03.2015.

benkmonda, a gdje ti radiš,kad imaš vremena trolati, zar ti tvoj poslodavac dozvoljava da visiš na internetu satima , ja bih ti poslala inspekciju na tvoje radno mjesto izvoli se predstaviti, ovako satima trolati mogu zgubidani

Avatar jure23
jure23
12:26 28.03.2015.

Kakav predsjednik vlade, takva vlada. Kakva vlada, na žalost, takva i država. Može li se to primijeniti i na RH, na kraju mandata jugopartije SDP-a Zorana Milanovića i njegove Kukuriku koalicije. Prisjetimo se one Milanovićeve izjave, na konferenciji za tisak u Njemačkoj, kada je izjavio da je RH slučajna država, a hrvatski narod apsurdni narod.

Avatar jure23
jure23
12:21 28.03.2015.

koliko ljudi protiv branitelja u Savskoj ?? gospodo ili bolje drugovi mjesta u rovovima 91 je bilo za sve, puške su čekale na vas , gdje ste se sakrili ?? ili je bilo lakše ratovati poput druga Matića u Krkurku ili Crikvenici a rat gledati iz sigurnosti podruma !svi govore o nekim privilegijama koje sada imaju branitelji, pa ako je o tome riječ zašto ih vi niste dobili??? zar je privilegija biti u kolicima, bez ruku i nogu, zar su privilegije štake i proteze,??? Koliko bih se vas mijenjalo s Đurom Glogoškim ???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije