Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplavljene prostorije i ceste

Kiša i tuča pogodile Dalmaciju, vatrogasci izvlačili automobile iz vode

Nevrijeme Dalmacija
Foto: Crometeo/Dejan Preininger
1/6
22.07.2014.
u 07:15

Vatrogasci su imali pune ruke posla pa su iz lokava izvlačili automobile, a visina vode ponegdje je prelazila 1 metar

Centar snažne sredozemne ciklone u noći s ponedjeljka na utorak premještao se s područja sjeverne Italije nad sjeverni, potom i srednji Jadran.

Iako kiše nije bilo posvuda, ciklona je dijelovima Jadrana donijela snažno nevrijeme, javlja Crometeo.

Olujni oblak se u večernjim satima premjestio nad more pa je olujno nevrijeme zahvatilo Pakoštane, Sveti Flip i Jakov te osobito Biograd na Moru. U kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše i tuče po četvornom metru. Oborinske vode poplavile su ulice, a nakon što je voda napunila dvorišta nekoliko desetaka obiteljskih kuća počela je prodirati u prizemne prostorije.

Vatrogasci su imali pune ruke posla pa su iz lokava izvlačili automobile, a visina vode ponegdje je prelazila 1 metar.

Vatrogasci su izašli na najmanje pet intervencija, a građani su zvali dok su oborinske vode prodirale u prizemlja njihovih kuća te im je rečeno da pričekaju da nevrijeme prođe i da se oborinske vode povuku s prometnica.

Foto: Crometeo/Ivan Huljev

Foto: Ivan Huljev

Osim kiše, u Pakoštanima je problem stvarala i velika morska plima koja je bila izražena zbog niskog tlaka zraka. Ondje je more poplavilo nekoliko restorana i drugih ugostiteljskih objekata na samoj rivi.

Na cijelom spomenutom području udari gromova uzrokovali su povremene prekide u telefonskim linijama, ali veća šteta još nije dojavljena.

Nevrijeme se sredinom noći premjestilo na šire šibensko područje, gdje je također mjestimice bilo bujica na cestama i ulicama te je dolazilo do povremenih problema u električnoj mreži. Čak 43 litre litre oborina po četvornom metru pale su u Pirovcu do 1 sat iza ponoći, a u Rogoznici 28 litara.

Nevrijeme se oko 2 sata u noći postupno premjestilo na šire splitsko područje gdje je uočeno i nekoliko pijavica u nastanku.

Ako ste i vi svjedočili nevremenu i imate fotografije možete nam ih poslati na javi@vecernji.net

>>Vodice jučer i danas: Pogledajte kako izgledaju plaže

>>MeteoAlarm upozorio na grmljavinske pljuskove i pijavice

Komentara 4

PA
parasa
09:31 22.07.2014.

A šta vam ovaj video predstavlja??? "Crnca u tuneli"???

TV
torca-vrgorac
10:01 22.07.2014.

Ta mista u srednjoj dalmacija su legla HDZ-a, tako nije neka steta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije