Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Katoličkoj aktivistici razbijen nos na skupu Pokreta za sekularnu Hrvatsku

aktivisti
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
20.09.2014.
u 14:54

Ustvrđeno je da se radi o "nametnutim porezima" te da su s tim novcem mogle biti otplaćene autoceste, sagrađene bolnice i vrtići

 - Hrvatska nije Hrvatikan i odmah tražimo raskidanje ugovora s Vatikanom - poručili su danas sa skupa za raskid ugovora s Vatikanom sa zagrebačkog Trga Petra Preradovića iz Pokreta za sekularnu Hrvatsku, na kojemu se okupilo nekoliko stotina istomišljenika.

- Osjećamo to na vlastitim džepu, ugovori su potpisani u tajnosti, političari su o njima odlučili bez nas, da crkvenoj hijererarhiji pripadne nas tesko zarađeni novac - poručeno je sa skupa, optuživši Katoličku crkvu da je privilegirana u javnosti te da je "vreća bez dna".

Ustvrđeno je da se radi o "nametnutim porezima" te da su s tim novcem mogle biti otplaćene autoceste, sagrađene bolnice i vrtići.

- To je ekonomsko, a ne svjetonazorsko pitanje. Crkva ne pravi razliku između vjernika i nevjernika kad troši naš novac. Država se zadužuje da bi Crkvi dali naš novac i mi zbog kanonskog prava nismo svi jednaki pred zakonom - poručeno je sa skupa, koji nažalost nije prošao bez incidenta jer je katoličkoj aktivistici Ružici Ćavar jedan prolaznik razbio nos i srušio je na pod, pa ga je policija uhitila, a Pokret za sekularnu Hrvatsku ogradio se od napada te poručio kako on nema veze sa skupom.

>> Kako Vatikan kažnjava prijestupe crkvenih velikodostojnika

Komentara 334

VE
verakruz
15:22 20.09.2014.

Ovi gadovi dobijaju milijardu i po kuna našeg novca godišnje. Isti ljudi u raznim udrugama ( najviše žene od vladajuće garniture) isisavaju novac iz državnog proračuna. Zašto se USKOK ne pozabavi time? To je najveća pljačka Hrvatske pod krinkom "demokracije" !!!

Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
15:08 20.09.2014.

Ateisticka bagra na djelu

GA
Gambit
15:08 20.09.2014.

Agnostik sam ali su mi ovi "sekularci" odbojni. Kako ne bi kada su ovako nasilni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije