Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeni posjet

Katar je zainteresiran za sektore graditeljstva, energetike, IT-a i prehrambenu industriju

Katar
Foto: HGK
22.04.2017.
u 15:01

Došli smo približiti sliku Hrvatske Katru i poslati poruku katarskim investitorima da je Hrvatska privlačna zemlja za poslovanje, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović

Službeni posjet gospodarskog izaslanstva Državi Katar predvođenog predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te predsjednikom HGK Lukom Burilovićem, započeo je sastankom sa šeikom Abdullahom Al-Thanijem, predsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Države Katar.

– Došli smo približiti sliku Hrvatske Katru i poslati poruku katarskim investitorima da je Hrvatska privlačna zemlja za poslovanje. Naši gospodarstvenici koji već uspješno posluju na ovom tržištu dokaz su da je ono dobra prilika za izvoz i uvjeren sam da će i ovaj posjet donijeti nove poslovne ugovore – rekao je predsjednik HGK Luka Burilović istaknuvši kako je na sastanku s premijerom Katra iskazan interes za sektore graditeljstva, energetike, IT-a, a posebno za prehrambenu industriju s obzirom da je Hrvatska prepoznata kao proizvođač halal proizvoda.

Arhitekt Otto Barić koji je projektirao rukometnu dvoranu u Dohi vrijednu 150 milijuna eura otkriva koji je ključ uspjeha na arapskom tržištu. 

– Teško se probiti na ovo tržište, ali najvažnija stvar jest steći povjerenje. To traje i zahtijeva izniman napor, a mi smo to uspjeli s dvoranom koju smo izgradili u rekordnom roku. Ovaj dolazak ima poseban značaj jer bez političke i institucionalne potpore proboj ovdje nije moguće – ističe Barić.

– Katar je izazovna zemlja za koju se treba oboružati znanjem, strpljenjem i dobrom pripremom. Posao se može raditi, ali se trebaju poštovati pravila – rekao je direktor Emersona, svjetski uspješne IT tvrtke iz Hrvatske koja s katarskim partnerom radi na dva data centra u sklopu nove katarske luke.

Privlačnost za poslovanje u ovoj zemlji leži u njenom visokom standardu s obzirom na bogatstvo plinom i naftom koje generiraju 90 posto ukupnog izvoza te više od 75 % proračunskih prihoda. Katar je treća zemlja prema rezervama plina.

>> Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala s predsjednikom Vlade Katra

Komentara 7

BI
biatch45
09:18 23.04.2017.

da nema ove naše birokratizacije bilo bi više zainteresiranih investitora za ulaganja u rh...ovakvih posjeta bi trebalo biti vise, nadam se da ce naši uspjeti sklopiti neke poslove tamo

Avatar ARENA
ARENA
19:07 22.04.2017.

Kako da ne. Baš su oni propustili registrirati slavni govor naše predsjednice o njima prije mjesec dana u Švedskoj. Debeli obraz i jak želudac......

Avatar sindarela
sindarela
08:39 24.04.2017.

A mi vodeći u svim tim poslovima da pukneš od smijeha sad će nam građevinari u Katar na rabotu a i Podravka od silnog posla počinje graditi tvornicu u Kataru farbanje završilo Uskrs katolički i pravoslavni iza nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije