Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Uzor Hrvatima'

Karolina Vidović Krišto dobitnica je nagrade Global Leadership

Karolina Vidović Krišto
Ivo Čagalj/PIXSELL
02.04.2013.
u 19:58

"Karolina je pozitivan uzor za mlade generacije Hrvata koji moraju odlučiti kojim putem će krenuti i kako biti aktivan u definiranju i razvijanju budućeg hrvatskog identiteta kao demokratskog društva".

Novinarka i urednica HRT-a Karolina Vidović Krišto dobitnica je nagrade Global Leadership.

Nagradu je hrvatska novinarka primila prošlog petka na koledžu Wellington u Berkshireu u Velikoj Britaniji. U priopćenju Civic Innovation Incubatora stoji da je Krišto dobila nagradu zbog svojih postignuća u novinarstvu. Nagradu zajedno dodjeljuju Leadership Institute iz Arlingtona u američkoj saveznoj državi Virginiji, Bow Gorup iz Velike Britanije, Howard Center – Svjetski kongres obitelji i Institut de Formation Politique.

"Karolina je pozitivan uzor za mlade generacije Hrvata"

Nagradom se žele povezati ljudi kojima je cilj iznošenje ideja i davanje moći idejama tako što se potiče dijalog i javne rasprave o "kritičnim konzervativnim idejama u svijetu". Karolina Vidović Krišto nagradu je primila od predsjednika Leadership Institutea, Mortona Blackwella, direktora Bow Groupa, Benjamina Harrisa-Quinneyja i Miguela Morena, direktora u Leadership Instituteu.

U priopćenju stoji da je rad Karoline Vidović Krišto primjer da "istraživačko televizijsko novinarstvo može stremiti traženju istine, cijele istine i ničega osim istine". "Karolina je pozitivan uzor za mlade generacije Hrvata koji moraju odlučiti kojim putem će krenuti i kako biti aktivan u definiranju i razvijanju budućeg hrvatskog identiteta kao demokratskog društva".

Našla se pod napadom interesnih grupa i pojedinaca

"Vidović Krišto je zaslužila ovu nagradu ne samo zato što je svoj posao odradila korektno, nego i zato što se držala snažno i hrabro kada se našla pod napadnom nekih neupućenih interesnih grupa i pojedinaca, uključujući i one koji su prijetili njezinoj obitelji", stoji u priopćenju te se dodaje da HRT i Hrvatska trebaju "biti ponosni što imaju ljude kao što je Vidović Krišto".

Nakon dodjele nagrade na gala večeri se okupilo stotinjak ljudi, među kojima su bili predstavnici 26 država, od SAD-a, Velike Britanije i Francuske, pa se sve do državljana Danske, Nigerije, Poljske i Tanzanije.

>>Pročitajte pismo podrške Judith Reisman urednici 'Slike Hrvatske'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije