Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U srijedu odluka

Karlovac čeka mišljenje ministarstva o skloništu za životinje

Osječko sklonište
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
27.09.2016.
u 00:15

Zaštitari životinja kazali su kako je Grad pokazao volju za razgovorom, slušanjem drugog mišljenja, te da su sada na potezu gradonačelnik i Gradsko vijeće

Na novom sastanku koji je gradonačelnik Damir Jelić održao sa suradnicima i zaštitarima životinja oko skloništa za pse u Utinji i mogućem koncesionaru iz Pokupskog Cerja, odlučeno je da će se sačekati dodatna mišljenja Ministarstva poljoprivrede i Agencije za tržišno natjecanje oko mogućeg poništavanja natječaja za poslove skloništa za životinje na kojemu je najpovoljniju ponudu dala Veterinarska stanica iz Pokupskog Cerja.

Naime, gradski odvjetnici rekli su akko je potreban valjan razlog da se natječaj poništi, zbog čega su odlučili čekati dodatna pojašnjenja.

Zaštitari životinja dali su svoj prijedlog kako riješiti problem skloništa, te karlovačko sklonište pretvoriti u no kill azil po uzoru na još neke gradove,  ali se zalažu i za kažnjavati vlasnike koji pse ostavljaju na ulici, a kojima je moguće ući u tragu po čipovima.

- Ovisno o dinamici pristizanja mišljenja točka se može ili ne mora naći na  sjednici Gradskog vijeća u srijedu. Grad Karlovac će i u sljedećoj godini raspisati natječaj za udruge koje rade na dobrobit životinja - poručili su iz Grada nakon sastanka.

Zaštitari životinja kazali su kako je Grad pokazao volju za razgovorom, slušanjem drugog mišljenja, te da su sada na potezu gradonačelnik i Gradsko vijeće. 

>> Brian Davies na Žarkovici poručio volonterima: "Nikad nemojte odustati"!

Komentara 6

KG
Kings-Gambit
11:00 27.09.2016.

Zapravo plaćaju porez - cijepljenje protiv bjesnoće. Sa medicinskog stajališta nema potrebe za tako čestim revakcinacijama.

CR
cronada
18:12 27.09.2016.

Ljudi si mogu sluziti svojim svjescu I potraziti pomoc a zivotinje to ne mogu stoga su ovisni o covjeku. Ali I pate I umiru zbog covjeka!😕

VE
verica2
08:35 27.09.2016.

Molim urednike Večernjeg da se malo pozabave napuštenim ljudima - beskućnicima, starima, osamljenima......Psima je posvećena posebna rubrika, ali ni to nije dovoljno, nego su svaki dan i u udarnim vijestima. Da stvar bude bolja, vlasnici pasa čak ne plaćaju porezz na svoje "ljubimce" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije