Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narušeni odnosi

Karamarku je dosta, nakon izbora u HDZ-u mogao bi srušiti Vladu

Tomislav Karamarko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.03.2016.
u 12:09

Ponovno zaoštreni odnosi HDZ-a i Mosta, Karamarko se osjeća marginalizirano i nikad neće dopustiti da se zaboravi da je njegova stranka najjača u koaliciji

Odustajanje Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, od kandidature za ministra branitelja ponovno je zaoštrilo odnose između HDZ-a i Mosta, odnosno Tomislava Karamarka s jedne strane i Bože Petrova s druge.

‘Nije im se pametno zezati’

Brkić je preksinoć upro prstom u Most kao u najvećeg krivca zašto odustaje od kandidature, točnije jer ne bi dobio njihovu potporu u Saboru. Izvor blizak Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade, dodatno je jučer zaoštrio otkrivši da MUP-om vlada “zločinačka organizacija” u službi ministra Vlahe Orepića koja izvlači kompromitirajuće papire za svakog kandidata kojeg HDZ predloži za ministra. Naš izvor ide i korak dalje te kaže da ne bi bilo nemoguće da se Karamarko nakon izbora u HDZ-u, ne urazume li se partneri, odluči na izvanredne izbore. Kao prvi potpredsjednik Vlade za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i kao šef HDZ-a, najveće stranke vladajuće koalicije, osjeća se marginalizirano (njegovi zahtjevi za smjenama u MUP-u nailaze na zid u Mostu iako je on formacijski zadužen za MUP), a nije tajna da sve prisnije odnose stvaraju premijer Orešković i Božo Petrov.

– Nije im se pametno zafrkavati s HDZ-om, mi smo najveća stranka u vladajućoj većini i to treba poštovati. Orepić bi mogao letjeti s funkcije, a i premijer bi mogao nastaviti karijeru u Kanadi – prenosi nam izvor iz HDZ-ova dijela Vlade. HDZ-ove frustracije sve su veće, Most im je stopirao već dvoje ministara – Brkića i Josipu Rimac – a unatoč nedavnom razgovoru Karamarka i premijera Oreškovića, izgleda da se strasti u Banskim dvorima nisu smirile.

– Karamarko je pokušao odgovoriti Brkića od povlačenja, no Brkić nije htio da njime brišu pod. Znali smo da bi ga nastavili napadati i nakon što bi bio izabran za ministra – rekao nam je izvor blizak Karamarku. Karamarku, doznajemo, nije drago što je glavni tajnik HDZ-a odustao od kandidature jer smatra da bi nakon ultimatuma da HDZ u Saboru samo za njega može dići ruku – bio izabran. Karamarku je, doznajemo, posebno zasmetalo što je Visoka policijska škola (koja je u ingerenciji MUP-a), čim je predložio Brkića za ministra branitelja, najavila ponovni postupak oduzimanja diplome glavnom tajniku HDZ-a zbog plagijata.

‘E, tu su se preračunali’

– U toj je mreži i dekan Visoke policijske škole koji je bio u komisiji pred kojom je Brkić branio diplomski rad. Tada nije imao prigovora na rad, a sad formira povjerenstvo kako bi se istražio taj diplomski – rekao nam je izvor blizak Karamarku. Izvor blizak prvom potpredsjedniku Vlade optužuje da su u “zločinačkoj mreži” koja vlada MUP-om – ravnatelj policije Vlado Dominić, Mario Bertina, šef PNUSKOK-a, Zoran Filipović, šef zagrebačkog Uskoka, te Zoran Hitrec, voditelj Službe posebnih kriminalističkih poslova PNUSKOK-a.

– Imamo dokaze da su ilegalno pratili (slučaj Linić op. a), da je Bertina lagao na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (u slučaju Linić op. a) i sada bi oni išli na Brkića. E, tu su se preračunali – rekao nam je izvor blizak Karamarku.

>> 'Nedopustivo je da se mjesec dana donose neke odluke, to više nećemo dopustiti'

Komentara 235

BE
berogrga
12:19 15.03.2016.

Država izdavače hrvatskih dnevnih listova – 24 sata, Jutarnjeg, Večernjaka, Novog lista – godišnje subvencionira sa 130 milijuna kuna, putem porezne stope od pet posto. Tijela državne uprave i poduzeća u većinskom vlasništvu države u oglašavanje su tijekom 2013. i 2014. uložila barem 53,3 milijuna kuna, koliko su prijavili Vijeću za elektroničke medije. Samo lani osam je nacionalnih, komercijalnih medija iz proračuna primilo 9,9 milijuna kuna. Od toga Večernji list 3,2 milijuna, 24 sata 800 tisuća, EPH 1,3 milijuna, na taj način je Milanović državnim novcem kupio medije. Ukupno, to je najmanje 400 milijuna kuna za komercijalne medije samo u tri posljednje godine. Vrijeme je da država zatvori pipu partijskim medijima jer je dosta više partijskih spinova, propagande i laži.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
12:27 15.03.2016.

Mislim da je to na kraju jedino razumno rješenje, - novi izbori! S Mostom nije moguće učiniti bilo kakve promjene jer oni sve blokiraju, a na ministarska i sva ostala mjesta za kojima su posegnuli nemaju stručnjake pa predlažu kadrove povezane s SDP-om. Oni su grupa foteljaša povezana interesima, pojedinci koji sebe jedinima smatraju legitimnim predstavnicima naroda. Optužuju druge za to da ulaze u Sabor s 100 glasova, a oni s 10% glasova kontroliraju 6 najvažnijih ministarstava - nisu učinili niti jedan ustupak prema Domoljubnoj koaliciji koja se je odrekla mjesta premijera i 6 ključnih ministarstava za koje u Most-u nemaju plan što s njima. Jedino u čemu su se istaknuli je blokiranje promjena i zadržavanje starih partijskih kadrova - nakon 3 mjeseca mi i dalje na ključnim mjestima imamo partijske kadrove! Most je najveća prijevara hrvatskih birača i novi izbori su jedino rješenje. Hrvatska više nema vremena za njihova izmotavanja i demonstrativne izlaske iz Sabora, a to je vidjela i kreditna agencija koja nam je spustila rejting!

DU
Deleted user
12:14 15.03.2016.

Karamarko ima razloga biti nezadovoljan s Mostom. Ipak, siguran sam, trpi njihovo prenemaganja jer nam je cilj demontirati Milanovićev pakleni stroj. Dakle, trpjet će Petrova dok ne posmjenjuje sve SDPove kadrove i tada će mu biti bitno lakše izaći na prijevremene ili izvanredne izbor. Bit će još nekoliko mučnih mjeseci, ali barem ćemo se riješiti SDPovaca i njihove ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije