Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi potpredsjednik

Karamarko zbog 'obiteljskih razloga' nije došao na sjednicu Vlade

Tomislav Karamarko
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
25.05.2016.
u 11:33

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se nije pojavio na sjednici Vlade.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se nije pojavio na sjednici Vlade. 

Portal televizije N1 piše da je Karamarko svoj izostanak opravdao "obiteljskim razlozima", ali o kakvim se obiteljskim razlozima radi, još nije poznato. 

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju kojima Banski dvori predlažu povećanje maksimalnog iznosa sudjelovanja (participacije) osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite. To znači da se za osobe koje nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje maksimalni iznos participacije za bolničko liječenje povećava s dvije na tri tisuće kuna.

Također, izmjenama se osiguranicima HZZO-a propisuje obveza plaćanja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijamu koji je obavljen na njihov zahtjev, i to u slučaju kada se pregledom ne ustanovi indikacija za hitnu medicinsku pomoć koja podrazumijeva pružanje dijagnostičkih i terapijskih postupaka nužnih u otklanjanju neposredne opasnosti za život i zdravlje. Prema najavama, ta bi naknada trebala iznositi 150 kuna.

Komentara 126

UR
urbaniU
13:15 25.05.2016.

Pocelo se dogadati onog trena kad se suprostavio zlocinackoj UDBI i dvojac izrucili Njemackoj.

ST
styx67
12:15 25.05.2016.

ova VL je još i umjeren, druge tiskovine tipa SD vrište naslovima; početak kraja, fali još jedan glas, panika u HDZ-u, uzbuna i sl, izgleda da novinarčići pišu popis svojih želja a ne objektivno izvješćuju.

BE
berogrga
11:56 25.05.2016.

Hrvatsku u pvom kvartalu 2016. čeka rast BDP-a od 2.8 posto što je itekako više od prognoziranih 1.9 posto. Grčić je govorio da nas očekuje zbog "lošeg starta" vlade pad bdp-a, baš me sad zanimaju njegovi komentari. Raste nam zaposlenost, pada nezaposlenost, (trenutno 236 tisuća nezaposlenih). Mediji i sdp namjerno šire defetizami jer su u panici zbog ovih gospodarskih rezultata, a uz to misle da micanjem Karamarka spašavaju Milanovića, Jakovinu, Ostojića, Zmajlovića i Krešu od istraga. Uglavnom, među poduzetnicima i većinom građanima vlada optimizam, a partijski mediji i anketarske agencije svim silama to pokušavaju zaustaviti i prezentirati u javnost neku svoju sliku, ali nemaju utjecaja na većinu javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije