Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov skup u Omišu

Karamarko: Ultimatum HDZ-a Mostu zbog Brkića netko je izmislio

tomislav karamarko
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/4
27.02.2016.
u 18:07

Prvi potpredsjednik Vlade najavio je rezanje troškova aktualne predsjednice i bivšeg predsjednika Mesića

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, uoči obilježavanja obljetnice stranke u Omišu rekao je kako nije bilo nikakvog ultimatuma kojeg je HDZ uputio Mostu kako će isprovocirati nove izbore ako Milijan Brkić ne bude ministar branitelja.

– Ne postoji ultimatum, to je netko izmislio. Mi s MOST-om tako ne komuniciramo. Ponekad nije lako, ali se uvijek dogovorimo – rekao je Karamarko u Omišu gdje je dočekan pljeskom i ovacijama.

Najavio je kako će se u državnom proračunu smanjiti sredstva Ureda predsjednice kao i Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

– Svi će dobiti manje, ne znam koliko konkretno, ali rashodovna strana mora biti prilagođena nazovimo to, poticajnom proračunu. Za Ured bivšeg predsjednika postoji velika opasnost, blago rečeno, tu govorimo o nekoliko milijuna kuna godišnje – naglasio je

Komentirao je i izjave Zorana Milanovića koji tvrdi kako izvještaj Europske komisije o stanju u državi nije loš.

– Ma on je malo pomaknut. Europska komisija je rekla što misli o njihovom radu. Od šest točaka samo jednu mjeru su implementirali. Najveći problem jest što je Hrvatsku doveo na rub propasti, pred nama je puno posla ispravljanja njihovih grešaka i neznanja – rekao je Karamarko i dodao da više neće komentirati Milanovića.

On tvrdi da EK nema točne podatke kada tvrdi kako se iz Hrvatske iselilo 15.000 ljudi, a ne 100.000, koliko tvrde u HDZ-u.

Što se tiče izbjegličke krize kaže da mu je žao što Europska unija nema zajednički plan i strategiju te se svaka država mora snalaziti sama.

– Nisam od onih koji će staviti vojsku na granice. Mi ćemo napraviti sve da zaštitimo našu domovinu i građane, ali i da budemo humani tijekom postupanja prema tim nesretnim ljudima – poručio je.

>> Najavio kandidaturu za šefa HDZ-a: Moramo slistiti komuniste s lica zemlje!

Komentara 100

AN
antek
18:36 27.02.2016.

Ne da treba smanjiti sredstva bivšem Mesiću, nego mu treba ukinut ured u cijelosti i pokrenut postupak radi veleizdaje Hrvatskih interesa otvaranjem arhiva neprijateljima Hrvatske. To je prvi i jedini predsjednik koji je svjedočio (lažno) protiv naših generala i nacionalnih intetesa.

CI
CIPS
19:12 27.02.2016.

Drug Zoka treba otići u zatvor!!!

DR
drugPlenky
18:44 27.02.2016.

Tomislave samo hrabro, ima puno posla iza ovih zgubidana je ostala spaljena zemlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije