Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kampanja HDZ

Karamarko u retoriku vraća borbu protiv korupcije

01.10.2015., Zagreb - U Kongresnoj dvorani Zagrebackog velesajma Hrvatska demokratska zajednica predstavila je svoj izborni program
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
04.10.2015.
u 00:05

Program će predstavljati u velikim dvoranama u koje stane do 3000 ljudi

Iako će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak objaviti datum parlamentarnih izbora, kampanja već debelo traje.

Poput 'apostola'

Zanemarimo li pretkampanju, HDZ je bitku za parlamentarne izbore otvorio predstavljanjem izbornog programa i idućih desetak dana, kažu u toj stranci, kao apostoli će svjedočiti svoj program u svih 11 izbornih jedinica. U HDZ-u vjerojatno svakodnevno mijenjaju i nadopunjuju koncept svojih skupova jer to naprosto diktiraju aktualni događaji.

Ni prezentacija izbornog programa ne bi vjerojatno bila tako "hladna" i lišena velike demonstracije moći, domoljublja i kritike SDP-a da vladajući SDP nije prvi put organizirao izborni motivacijski skup tako da je kopirao HDZ. Drugi događaj koji također unosi izmjene u HDZ-ovu retoriku jest ukidanje presude za Fimi mediju Ivi Sanaderu i HDZ-u. Tako će šef HDZ-a Tomislav Karamarko na skupovima isticati da je skinuta stigma sa 200.000 članova HDZ-a i da su stalno govorili da za kriminal moraju odgovarati pojedinci te da nema kolektivne odgovornosti. Osim toga, u svjetlu rušenja presude Sanaderu, Karamarko će u svoje govore ponovno ubaciti poznate "tonove" s početka svog mandata u HDZ-u.

Tako će opet govoriti o nultoj toleranciji na korupciju, o tome da svatko tko se želi okoristiti strankom za privatne interese bolje da sam ode iz HDZ-a, da u HDZ ulazi domoljublje, a korupcija leti van... Sve to kako bi eliminirali sada probuđeno sjećanje na korupciju iz Sanaderova doba. Ne očekuju da će SDP Sanadera i korupciju odveć izvlačiti kao temu, a budu li to činili, uzvratit će im Androm Vlahušićem i sličnim marifetlucima Kukuriku ekipe.

U idućih desetak dana, koliko će obilaziti Hrvatsku (sada one gradove u kojima nisu bili ljetos) i članstvu prezentirati program, dominantna tema ipak će biti gospodarstvo koji je temelj izbornog programa. Proći će tako Vukovar, Zagreb (Sesvete), Viroviticu, Sisak, Čakovec, Orašje, Zaprešić, Karlovac, Rijeku, Solin i Šibenik. U svakom će gradu, dan za danom, skupovi biti u sportskim dvoranama u koje stane do 3000 ljudi.

Time HDZ demonstrira svoju snagu i moć jer, kažu, SDP je prpošno krenuo iz Doma sportova da bi kasnije nastavio skupove pred dvjestotinjak ljudi. U HDZ-u su kampanju na neki način podijelili na dva dijela. Ovaj prvi dio je "hladniji" jer predstavljaju izborni program, a druga faza bit će – vruća. Tada se mogu očekivati zapaljivi motivacijski skupovi na kojima će "gorjeti" od zastava i domoljublja. Kada HDZ odluči dići sve na noge, onda se u završnici kampanje može očekivati skup u zagrebačkoj Areni.

Novi elementi

Ova će kampanja svim strankama biti obilježena po tome što će se u hodu ubacivati novi elementi jer to diktiraju izvanredni događaji. Nikada kao sada, ako izuzmemo rat, nijednu kampanju nije obilježila krizna situacija poput sadašnje s izbjeglicama, a dodatni je moment, barem trenutačni, i ukidanje presude Sanaderu.

>>Karamarko će spasiti Hrvatsku ako bude hrabar koliko to 
traže njezine slabosti

>>'Za opstanak našega naroda neće nam biti teško platiti nijednu cijenu'

Komentara 30

Avatar guza guzic
guza guzic
03:27 04.10.2015.

HDZ zna se stranka postenog naroda

AN
antijugoslavencina
04:04 04.10.2015.

Bravo Tomo premijeru! Vidicemo poslije izbora koliko ce "postenih drugova" zavrsiti u prugastoj pidjami. HDZ je mali mis koliko jugoslavencine kradu!

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
07:24 04.10.2015.

Još nekoliko dana na vlasti ove djece kukuriku jugoslavena i partizana . Hrvatskom trebaju upravljati Hrvati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije