Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao ga na sastanak

Pročitajte pismo! Što je Karamarko zapravo napisao Milanoviću

Milanović Karamarko
Foto: Pixsell
24.05.2015.
u 18:49

U pozivu na sastanak koji je poslao predsjednik najveće oporbene stranke nema “povišenih tonova”

Nakon što je SDP preko stranačke glasnogovornice oštrim priopćenjem poslao odbijenicu Tomislavu Karamarku, koji je Zoranu Milanoviću osobno u petak poslao pismo i pozvao ga na sastanak, donosimo što je šef HDZ-a napisao prvom čovjeku SDP-a.

Bez “povišenih tonova” predložio mu je sastanak kao dvojici predsjednika najvećih stranaka, ujedno predvodnika vodećih koalicija koje pokrivaju najveći dio političkog spektra.

Karamarko u uvodu piše da sve dublji prijepori u vezi s obilježavanjem nacionalnih praznika, odavanja pijeteta žrtvama totalitarnih režima, pokroviteljstva nad važnim povijesnim događajima i načina obilježavanja tih događaja pokazuju kako naše društvo ni 25 godina od uspostave samostalne države nije postiglo konsenzus o tim pitanjima. Navodi da nas, s druge strane, teška gospodarska kriza tjera da kao narod sve svoje snage usmjerimo na rješavanje gospodarskih i socijalnih problema, umjesto da ih rasipamo na nepotrebne podjele.

Pristojniji odgovor

Zato predlaže sastanak na kojemu bi razgovarali o protokolima za navedene događaje i što prije otklonili prijepore koji, piše Karamarko, nepotrebno opterećuju naše društvo. U pismu također sugerira Milanoviću da njegov poziv shvati kao pokušaj da postignu minimalnu suglasnost oko ovog dijela svjetonazorskih pitanja kako bi se svi zajedno mogli posvetiti rješavanju najvažnijih problema građana – prevladavanja gospodarske i socijalne krize, poboljšanja životnog standarda te kvalitete života u Hrvatskoj.

Budući da je Karamarkovo pismo napisano u pozitivnom i uljudnom tonu, iako je očito plasirano u problematičnom/pogrešnom trenutku nakon objave njegova intervjua u tjedniku Globus u kojem govori o lustraciji i postavlja pitanje dopuštenosti djelovanja SDP-a kao sljednika Saveza komunista Hrvatske te podsjeća na “crvene vragove”, nameće se pitanje, a posebice u HDZ-u, nije li ipak zahtijevalo pristojniji, ali i osobni odgovor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Dodatno podgrijavanje

Čak je i Ivo Josipović, po kojem je HDZ poprilično udarao u kampanji za predsjedničke izbore, danas u “Nedjeljom u 2” rekao da bi kao premijer imao periodične sastanke s oporbom jer društvo bez dijaloga nije demokratsko. U HDZ-u su odlučili objaviti sadržaj pisma jer, kažu, Milanović ne samo da je odbio razgovarati nego je taj poziv “iskoristio za dodatno podgrijavanje atmosfere obračuna u društvu”. Optužuju SDP da je manipulirao sadržajem pisma, a da je “dio provladinih medija, iako sadržaj pisma nije bio objavljen, unaprijed ustvrdio da predsjedniku HDZ-a nije do razgovora”.

>>Milanović uzvratio Karamarku: Neka s novim autom dođe i na posao u Sabor

>>SDP: Javnost je znala za pismo prije Milanovića. Nepristojno! HDZ: Nije država njegov privatni biznis da odbija poziv

Komentara 184

Avatar mili99
mili99
18:56 24.05.2015.

Milanovic je svakako bivsi. I on je toga svjestan pa zato i ne zeli razgovarati!

Avatar mirica19
mirica19
18:57 24.05.2015.

Ovako lijep poziv može samo Milanović odbit.

Avatar aj_ća
aj_ća
18:55 24.05.2015.

Karamarko je pokazao da zeli dijalog i rijesenja a milanovic da zeli svadju i podjele... Milanovic se ponasa kao adolescent kojem ne mozes nista objasniti. Vrijeme je da ode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije