Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2015. u 12:00

Ekonomist Sinn priznao da rezultate treba čekati barem pet godina

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko i njegov savjetnik njemački ekonomist Sinn nisu kazali ništa što se ne zna, a to je da bez jeftinije države, dodatnih investicija i veće produktivnosti nećemo iz krize. Sve oko skupa – od velikog broja sudionika, preko stranih suorganizatora do prisutnosti predsjednice – trebalo je poslužiti za demonstraciju snage i ozbiljnosti stranke koja se sprema preuzeti vlast.

Njemački ekonomist domaćoj je javnosti rekao više od Karamarka koji je u osnovnim porukama zvučao kao da je dio Milanovićeve ekipe. Sinn je priznao da je program pripremio dopola, a rezultate će dati barem za pet godina. Možda je i to dovoljno da shvatimo zašto je u javnom prostoru tako puno tema iz Drugog svjetskog rata, lustracija, Titovih bista i trgova.

Karamarkov razvoj energetike i neiskorištenih vodnih potencijale predstavljaju opća mjesta domaće politike. Preklapanja tog tipa logična su jer HDZ i SDP po svojim gospodarskim programima sliče kao jaje jajetu, s malom razlikom što SDP nešto jače oporezuje kapital, a HDZ se manje predomišlja kod privatizacija.

Obje su stranke široke ruke u spektru socijalnih prava, blage prema javnom sektoru i velikodušne prema lokalnoj administraciji. Među njima nema razlike po ekonomskom programu, već po ljudima, stilu i svjetonazorskim temama.

Masovnost jučerašnjeg skupa pokazuje da HDZ ima veći kadrovski rezervoar, ali i ozbiljan problem što je stariji kadar opterećen hipotekom prošlosti, a mlađi nemaju iskustva u upravljanju državom kao što ga nisu imali ni mnogi Milanovićevi ministri.

>> Karamarko: Pričat ćemo o smanjenju PDV-a, nećemo ukidati županije

>> 'Gospodarski program HDZ-a jedina je alternativa krizi i depresiji'

Komentara 39

Avatar mili99
mili99
12:21 03.03.2015.

HDZ- stranka koja preuzima vlast i odgovornost za Republiku Hrvatsku!

NJ
njoj
12:16 03.03.2015.

Pa normalno da će nam trebati barem 5 godina da se izvučemo iz s..... u koje su nas kukurikavci doveli!

Avatar aj_ća
aj_ća
12:17 03.03.2015.

Karamarkonje pokazao sve samo sto vi novinari ne zelite to namjerno u javnosti prikazati.. Nije vas valjda strah da ce doci netko tko ce znati kako treba raditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije