Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'majstori obmane'

Karamarko o SDP-u: Glas hrvatske sirotinje sveli su na vaučer od 200 kuna

tomislav karamarko
Foto: Jurica Galović/Pixsell
1/7
03.10.2015.
u 19:11

Domoljubna koalicija održala je u Sportskoj dvorani "Sava sport" programski skup za II. izbornu jedinicu...

HDZ i Domoljubna koalicija održali su u Sportskoj dvorani "Sava sport" programski skup za II. izbornu jedinicu. Na njemu je predstavljen program "Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska". Program je vodio glumac Robert Kurbaša, a okupljene su pozdravili i Andrija Mikulić, Zvonko Beljo, Silvestar Štefović i Branko Hrg.

Potom je govor održao Tomislav Karamarko, kako bi predstavio okupljenima program Domoljubne koalicije za parlamentarne izbore. Čestitao je Karamarko kolegama iz mladeži stranke njihov dan. Obratio se i braniteljima, a potom krenuo u predstavljanje programa. - Ne nudimo fantomske Planove 21 ili abcd varijante i podvarijante, nudimo konkretna rješenja na kojima su dvije godine radili naši članovi i prijatelji iz instituta u Münchenu.

- Šokirao sam se kad sam neki dan vidio SDP-ove projekcije Hrvatske za sljedeće četiri godine. Za 2016. godinu projekcija rasta je jedan posto. Po tim stopama bit ćemo najgori u Europi. BDP je pao 3,5 posto tijekom njihove četiri godine i sad se hvastaju kako su ga digli za 1,5 posto. To je njihov rast i dostignuća - 320 tisuća blokiranih i 360 tisuća nezaposlenih - rekao je Karamarko. Predsjednik HDZ-a tvrdi i kako je Hrvatska jedina zemlja koja ima više štete nego koristi od ulaska u Europsku uniju jer je više novaca platila nego dobila od programa. - Hrvatska raste, da, njen dug učinkovito raste. 90 milijardi kuna. 440 kuna svake sekunde raste hrvatski dug. Svaki građanin zadužen je 77 000 kuna - dodaje Karamarko.

Napao je sadašnju vlast kako kupuje hrvatsku sirotinju vaučerom od 200 kuna (za struju, op.a.). Krenuo je potom na predstavljanje konkretnog programa. Među prvim stavcima Karamarko ističe reformu poreznog sustava. - Porezna uprava je postala represivni aparat koji na poduzetnike gleda kao na neprijatelje. Porezna uprava mora biti servis, a reformu ćemo temeljiti na smanjenju nameta. Ukinut ćemo niz skupih neporeznih davanja, oko čak 240. Kontinuirano ćemo smanjivati stope poreznog opterećivanja - planira Karamarko. Planira se i smanjiti te pojednostavniti uslugu državnog aparata. Hrvatsku se planira, kaže Karamarko, i prometno povezati te poboljšati željeznice, energetiku, infrastrukturu. Kao bolna točka naznačena je poljoprivreda. - To je rana svih rana. Posrće, a naše projekcije govore da ima najveći potencijal za rast. Hrvatska poljoprivreda može osigurati prehrambenu neovisnost. Uvozimo dvostruko više nego što uvozimo. Jaki uvoznički lobiji bacaju hrvatskog seljaka na koljena i tome će sigurno doći kraj - rekao je Karamarko. Iznimno važan sektor za Karamarka je i onaj industrijski.

- Reindustrijalizacija na suvremenim europskim osnova. Industrija zapošljava radnike, nove tehnologije. Radna mjesta stvaraju ona radna mjesta u nizu drugih sektora - smatra Karamarko. Kad je u pitanju turizam, Domoljubna koalicija želi poboljšati ponudu i na sjeveru. Obratio se i umirovljenicima, braniteljima i obiteljima, obećavši im veće mirovine, poticaje i brigu. Svako novorođeno dijete tako će dobiti novčani iznos od svoje države, dok će se umirovljenicima omogućiti povratak u svijet rada. - Majstori obmane uporno tvrde da nezaposlenost pada. Možda, ali sigurno nekim administrativnim potezima. Poanta je u broju novozaposlenih, jer oni nezaposleni koji nestaju, zapravo se sele - poručuje Karamarko. Obećao je da će, kada dođe na vlast, sa predsjednicom razgovarati o problemu migrantske krize i posljedicama koje ona može nositi za društvo.

>>HDZ je prošao katarzu. U njemu nema ni jednog pravomoćno osuđenog dužnosnika

>>Pročitajte cijeli program HDZ-ove Domoljubne koalicije

Komentara 187

CP
Cviet Prigorja
19:20 03.10.2015.

Novi službeni pozdrav SDP-a: Hvaljen Isus i Marija. Molim HDZ da pozove velećasnog Sudca prije SDP-a.

UR
urbaniU
19:43 03.10.2015.

Sve bi dali samo da i dalje dijele plijen i do kraja pokradu i unište Hrvatskz.

PI
pismeni
20:01 03.10.2015.

Vlada g. Milanovića će svakom penzioneru za novorođeno dijete podariti 2.000,00 eura i vaučer za nove zube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije