Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bocnuo vladajuće

Karamarko o padu BDP-a: Svugdje drugdje ostavke bi davno pljuštale u Vladi

Tomislav Karamarko,Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/10
29.08.2014.
u 19:59

Dodao je odmah da jedanaest kvartala za redom pad BDP-a, po njegovu mišljenju, nije zabilježen u Europi

- Lijepo je, ljudi dođu ovdje da bar na tren zaborave ove ne baš previše lijepe trenutke hrvatske stvarnosti s obzirom na gospodarstvo i nezaposlenost - bocnuo je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, Vladu RH za posjeta Špancirfestu u petak navečer. Dodao je odmah da jedanaest kvartala za redom pad BDP-a, po njegovu mišljenju, nije zabilježen u Europi.

- Da se to negdje drugdje dogodi ostavke bi već davno pljuštale u Vladi, a to se ovdje ne događa. Dakle ne postoji taj osnovni elementarni moral i odnos prema radu i odnos prema ovom narodu u konačnici. Sve je bilo predvidivo i mi već kvartalima govorimo što će se događati. Nema investicija, zatvaraju se radna mjesta, porezna politika je nekonzistentna, prodaju putovnice, pokušavaju naći neka ad hoc rješenja ne bi li prije izbora bacili ljudima prašinu u oči - kaže Karamarko i dodaje da i dalje stoji njihov upit: "Kad će biti parlamentarni izbori?"

- Puno ovisi i o predsjedniku Republike, koji se u ovom momentu ne želi zamjeriti ovakvoj Vladi, valjda mu trebaju radi izbora. Al neće im to, ni njemu ni njima, koristiti previše. A rade veliku štetu vlastitom narodu - kaže. Dotaknuo se i Pelješkog mosta. Kaže da je aktualna vlast bila "jako mudra", obustavivši sve aktivnosti oko njega te su tek sad počeli opet "nešto pričati o njemu".

- I ova trasa Jadransko-jonske ceste o kojoj se govori treba krenuti tek negdje oko 2030. do 2050. i mi ne možemo toliko čekati. Mi moramo spojiti jug s ostatkom Hrvatske. To je prioritet, Pelješki most i brza cesta do Dubrovnika - smatra.

>>'Stanje u gospodarstvu nije se bitno promijenilo u posljednja tri mjeseca'

>>Karamarko: Mi ćemo izgraditi Pelješki most i brzu cestu do Dubrovnika

Komentara 63

Avatar alojzijelojzek1967
alojzijelojzek1967
20:36 29.08.2014.

Toliko su mi gadljivi da mi se smuči kad ih vidim ili čujem. Ta čitava ekipa u cijelom svom životu, svojim znanjem i rukama nije napravila niti pasju kučicu. Jedino u čemu su složni to je vjernost komunizmu i ideji jugoslavenstva jer svi počevši od Milanovića, vuku korijene iz partizanštine, UDBE, odnosno komunizma.

NI
nibunika
21:52 29.08.2014.

Hrvatska je uništavana, pljačkana i zaduživana pune 23 godine. Čak najveća gospodarska katastrofa nije niti pljačka. Katastrofa je povećati zaduženost (bruto inozemni dug) od 3,0 mlrd EUR-a krajem 1995. godine (u čemu je naslijeđeni dug iz bivše države iznosio 2,7 2,7 mlrd EUR-a) na enormnih 45,7 mlrd krajem 2011. godine (krajem ožujka 2014. godine iznosio je 46,4 mlrd, ili 350 mlrd kuna), ili čak za oko 15 puta, dok nam je istodobno industrijska i poljoprivredna proizvodnja na razini od prije 30 godina (stočarska proizvodnja čak i osjetno niža). To je gore nego katastrofalna ekonomska situacija. Pogrešna ekonomska politika i dugovi su dospjeli na naplatu. A političari neka nastave graditi ceste, tunele do otoka, mostove koji nikud ne vode, arene, bazene i sl. objekte, a mi ćemo se čuditi što nas je The Ekonomist svrstao među 10 najgorih ekonomija na svijetu, ili što nam to tako „dobro“ ide.

LA
Lavica7
02:36 30.08.2014.

U svakoj iole normalnoj drzAvi bi svi VI bili u zatvoru jer ste zbog kradje I megalomanstva uspjeli potkopat remelje same drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije