Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Sisak

Karamarko o naknadama od 1.000 eura: Pročešljat ćemo proračun, lako ćemo naći tih 40 milijuna

karamarko
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/8
06.10.2015.
u 19:31

Još je jednom pozvao sve stranke da sučele programe

 – Pitaju neki otkud ćemo davati po 1000 eura za svako novorođeno dijete. To je oko 40 milijuna eura godišnje. Pa koliko samo novca iz proračuna ide na razne organizacije ovakve i onakve od kojih hrvatski građani nema nikakve koristi. Pročešljat ćemo proračun, lako ćemo naći tih 40 milijuna – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras u Sisku predstavljajući izborni program 5+ Hrvatska.

Osvrnuo se i na program konkurencije tj. koalicije premijera Milanovića. 

 - Premijer na odlasku sad priznaje kako nemaju program. On nastaje u zadnji čas. Šalju ministarstvima zahtjeve o njihovu planu rada u idućoj godini što će, u konačnici, biti program SDP-ove koalicije. Naš program je, kažu oni, ono što radimo. Dakle, ako oni ostanu na vlasti da realiziraju svoj program očekuje nas još više iseljenih, još više zaduživanja i još više ugašenih radnih mjesta, rekao je Karamarko pred tisuću  okupljenih članova stranaka Domoljubne koalicije i stranačkih simpatizera. 

Još je jednom pozvao sve stranke da sučele programe.

 – To je taj ozbiljan pristup. Neka okupe timove stručnjaka pa da vidimo što oni nude – dodao je Karamarko rekavši kako će mandat ove Vlade u povijesti biti obilježen kao izgubljene godine.

 – Opet je došao trenutak kada HDZ, kao i prije u povijesti naše države, mora preuzeti odgovornost za boljitak Republike Hrvatske. Rastom, razvojem i zapošljavanjem moramo spasiti Hrvatsku koja se sada svake sekunde zadužuje za 440 kuna. Prvi prioritet je gospodarski razvoj Hrvatske koji je moguć samo uz dobre gospodarstvenike koji dobro plaćaju svoje radnike. A tu će država pomoći poreznim rasterećenjem, smanjenjem nameta, pojednostavljenjem poslovanja. Bitno je sve rasporediti pravedno jer ne želimo Hrvatsku gdje će bogati imati sve više, a siromašni sve manje – rekao je Karamarko. 

Za šestu izbornu jedinicu koja pokriva i Sisak istaknuo je važnost industrije.

 – U ovom kraju najbolje se zna koliko je industrija važna i kako s njezinom propašću nestaju radna mjesta. Naši prijatelji iz Bavarske su dubinskom analizom uvidjeli kako ima puno prostora u Hrvatskoj za razvoj industrije, a svako radno mjesto u industriji otvara dodatna radna mjesta u drugim sektorima. Samo reindustrijalizacija može sačuvati radna mjesta u Rafineriji i Petrokemiji – rekao je predsjednik HDZ-a. 

Najavio je i kako će, u njegovu premijerskom mandatu, biti dovršena autocesta od Lekenika prema Sisku, završena gradnja Luke Sisak te pokrenuti brojni radovi na sustavu obrane od poplava ovih krajeva.

Na predstavljanju programa govorili su i Dražen Bošnjaković, koordinator izbornog stožera 6. izborne jedinice, zatim župan sisačko-moslavački Ivo Žinić te, u ime mladeži HDZ-a, načelnik Rugvice Mato Čičak.

>> Karamarko o sučeljavanju: Da se igramo kao mala djeca, tko će koga na ruku

Komentara 156

BK
branko-kockica
19:44 06.10.2015.

Dakle, i sasvim prosječni političar, odnosno osoba koja se bar temelji na ugljiku, što uglavnom nije slučaj s kukuriku vedetama Zokom, Branom, Borom, Žikom, Jovom, Peđom i Geđom, bi bio u stanju osigurati bar prosječan rast BDP u odnosu na EU i istočnu Europu, naročito stoga što su nam otvoreni svi EU fondovi i što imamo sve uvjete za rast nakon godina krize. Odlaskom Milanovića u njegove šeste najgore vlade na svijetu u 4 godine će nam se otvoriti cca 260 milijuna kuna viška, dakle apsolutno sve iz programa 5+ će se moći realizirati bez ikakvog problema. Vjerujem da će se moći osigurati i više, no to sad već ovisi o tome koliko će ovi novi biti sposobni.

MA
Manolo46
19:58 06.10.2015.

Te novce treba oduzeti udrugama koje dokazano djeluju protiv Hrvatske kao što su Documenta, GOLJP i slični.

KR
kresotomico
19:45 06.10.2015.

Tzv. nevladinim udrugama i medijima zatvoriti pipu iz državne i gradske blagajne i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije