Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Karamarko o istraživanju nafte i plina u Jadranu: Neka Milanović traži referendum

Karamarko na Rabu
Foto: HDZ/YouTube
1/2
03.03.2015.
u 20:33

- Ja sam za to da sačuvamo naše prirodne potencijale i turizam - rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je danas na Rabu najave premijera Zorana Milanovića da će se o istraživanju nafte i plina u Jadranu odlučivati na referendumu.

- Pa dobro neka traži (referendum, op.a.). To mu nitko ne može zabraniti. Premijer Milanović u zadnje vrijeme štošta plasira što bi moglo pomoći možda njegovom statusu i imidžu, ipak ulazimo u predizborno vrijeme, pa eto pokušava od franka, oprosta dugova itd. Sve nešto što će netko jednog dana morati platiti, ali dobro, njegovo pravo. Nemam komentara - rekao je Karamarko.

Na pitanje novinara o tome kakav je njegov stav te treba li o tom pitanju referendum šef HDZ-a kazao je da u ovom trenutku to ne zna.

- U svakom slučaju mi trebamo štititi naše interese i naš Jadran. Moramo odvagnuti, najprije vidjeti da li mi imamo uopće tu naftu i da li je eksploatirati. Staviti na vagu što nam je važnije turizam, od kojeg konstantno dobro živimo i imamo relativno dobar prihod ili ići u nekakvu avanturu. Ja sam za to da sačuvamo naše prirodne potencijale i turizam - rekao je Karamarko.

Komentirao je i napade Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte. Komšić se, podsjetimo, povodom Karamarkova pisma potpore Hrvatskom narodnom vijeću (HNV) koje se u subotu sastalo u Mostaru žestoko obrušio na hrvatskog šefa oporbe i rekao da “njegovi stavovi nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem”. Karamarko je ponovio da im preporučuje da još jedanput pročitaju ono što je napisao.

- Zanimljiv je Komšić i ta Demokratska fronta. Čini mi se da su se uključili u predizbornu kampanju u Hrvatskoj. On očito ima i nekakvih problema sa nekim čisto politološkim definicijama što je lijevo, što je desno a sami barataju nekakvim revolucionarnim rječnikom iz negdje 1947. '48. i '49. godine. Samo zato jer sam se drznuo spomenuti da bi Hrvati trebali napokon postati ravnopravni u svojoj vlastitoj domovini koja se zove Bosna i Hercegovina- rekao je.

Na Rabu je, podsjetimo, danas bio i predsjednik vlade Zoran Milanović. Na pitanje novinara zašto se nije susreo s premijerom, Karamarko je kazao da nema ništa protiv ali da je tek danas čuo da je i Milanović na otoku

- Nemam ništa protiv. Nemam problema s njim. Nemam razloga ne susrest se. Ne pozdravit se. Zadnji put sam ga sreo na inauguraciji i rukovao sam se s čovjekom-rekao je Karamarko. 

>> 'Zašto moj poziv na jednakopravnost u BiH izaziva takve reakcije? Neka prvo pročita pismo' 

>> Milanović o devalvaciji: Prste dalje od kune!

Komentara 26

DA
Djeca_Arbata
20:48 03.03.2015.

Volio bih vidjeti susret Zorana Milanovića i Zdravka Mamića...

DR
drugPlenky
20:53 03.03.2015.

Milanović traži način kako opet prevariti hrvate, nebu išlo družeZoka

JE
Jelenko18
22:05 03.03.2015.

Ajde Milanovicu odstupi.... Pusti ljude sposobne da rade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije