Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Ako premijer Orešković donese odluku koja je protivna odluci predsjednice to bi dovelo do blokade'

TOMISLAV KARAMARKO
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/6
12.02.2016.
u 21:12

Pluralno smo društvo i različito možemo razmišljati, ali zapravo njihovo priopćenje govori da o gospodinu Ostojiću mislimo isto, kaže Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je HDZ ostao čvrst u stajalištu o Ranku Ostojiću, a da su se iz Mosta postavili drugačije i poduprli ga u izboru za predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no iz izjava pripadnika Mosta, dodao je, može se zaključiti kako, kad je Ostojić u pitanju, dijele isto mišljenje.

Prije obilježavanja 26. obljetnice osnutka šibensko-kninskoga HDZ-a u Šibeniku stranački čelnik Tomislav Karamarko rekao je novinarima da je ovo zemlja u kojoj se smije različito razmišljati.

– Njihov izbor je njihova stvar. Pluralno smo društvo i različito možemo razmišljati, ali zapravo njihovo priopćenje govori da o gospodinu Ostojiću mislimo isto – rekao je Karamarko. Ponovno je ocijenio kako Ostojić nije odgovarajuća osoba za to mjesto te kako je riječ o nekim konvencijama i dobrim običajima zbog kojih je imenovan.

Na novinarsko pitanje doživljava li njegov izbor kao politički poraz budući da koalicijski partner nije stao na stranu HDZ-a, Karamarko je odgovorio kako to nipošto nije tako te kako se ne očekuje da stalno svi isto govore i zborno pjevaju.

U svim bitnim stvarima HDZ se slaže sa svojim partnerima i s njima njeguje veoma kvalitetan politički odnos, dodao je.

Novinari su Tomislava Karamarka pitali i o unutarstranačkim izborima i priprema li se za njih, a on je odgovorio da se u ovom trenutku ne opterećuje time  jer ima  puno posla u Vladi kako bi ona počela funkcionirati punom snagom. 

Što se tiče izbora, legitimno je da se bilo tko prijavi, rekao je, dodajući da je uvijek za vitešku borbu s protukandidatima kao što je bio i na zadnjim izborima.
 
Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade  Karamarko je o smjeni ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića rekao da se premijer Tihomir Orešković o tome još nije odlučio jer je uzeo određeno vrijeme da razmotri situaciju.

Na pitanje što ako premijer Orešković donese odluku koja je protivna odluci predsjednice Grabar-Kitarović, Karamarko je odgovorio kako bi to dovelo do blokade, ali ne očekuje takvu situaciju.

Govoreći o mogućim mjerama štednje koje će povući njegova Vlada, istaknuo da je novi saziv reformski raspoložen. Kao moguće mjere, naveo je ukidanje službenih automobila i rezanje primanja.

>> Ostojić ipak na čelu Odbora, Milanović: Očito se HDZ boji da će takva osoba biti prijetnja

Komentara 80

ZA
Zamojdom
20:47 12.02.2016.

Nikad više neću a i svi drugi oko mene neće glasati za Božu buhu (znate što je buha). Zar ga nije sramota tako glasati a i ostali u Mostu. Nikad, nikad više nedajte glas za Most, nakon ove potpore protivnicimama ove države. Vidi se da bi a i rade na tome da je nema. E, moj Božo, je si i "plitak".

RT
ribaric.tomislav
21:04 12.02.2016.

ciklama Jade cuti ,njega se barem vidi a gdje su tvoje oci pokazi se neces jer zgledas KO frakestajn

DO
dobarsavjet
20:47 12.02.2016.

Ovo je tema na koju su se komunisti navukli. Ajmo brže komentari hahahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije