Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dobra ideja'

Karamarko: Neka se Milanović preseli u 'Kockicu'

Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar
1/4
29.01.2015.
u 22:29

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Valpovu komentirao odluku Vlade koja je dala na upravljanje Kolindi Grabar Kitarović državnu rezidenciju u Visokoj ulici

– Imam ja jednu dobru ideju, najjeftiniju, a to je da se gospodin Milanović iseli iz Banskih dvora u 'Kockicu', a da gospođa Kolinda Grabar-Kitarović dođe u Banske dvore u kojima je i bio predsjednik Republike gospodin Tuđman – komentirao je večeras u Valpovu na obljetnici HDZ-a predsjednik te stranke Tomislav Karamarko odluku Vlade koja je dala na upravljanje Kolindi Grabar Kitarović državnu rezidenciju u Visokoj ulici. 'Kockica' je tzv. zgrada ministarstava na Prisavlju i nekadašnje sjedište Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske.

Karamarko smatra kako je ovo samo igra Vlade.

– Kolinda Grabar-Kitarović je u kampanji govorila da bi tražila neki jeftiniji smještaj za ured predsjednika. Umjesto da budu kooperativni i da ozbiljno pristupe tom problemu i da nađu adekvatni prostor i daju rok da se u određenom vremenu preseli, oni ovako brzopleto odmah to daju, iako još nije bila inauguracija. Nakon toga daju izjavu da je potrebno bar godinu dana da se taj prostor obnovi. Što to znači, da predsjednik Republike mora uredovati u hotelu dok se to napravi – kaže Karamarko i dodaje kako je Pantovčak skup i da je vrijeme da se Ured predsjednika preseli u neki jeftiniji prostor.  

Karamarko je komentirao i današnji dolazak branitelja u Sabor.

– Umjesto da ih pozovu, da netko od njih održi govor u Hrvatskom saboru i upozori na probleme oni to odbijaju i pokazuju nevoljkost da se problem uopće riješi – kazao je.

>> 'Predsjednica se čudi što su njezine riječi shvaćene ozbiljno'

Komentara 164

BA
bakulušić
22:38 29.01.2015.

"Kockica" je zauzeta. Kumrovec je slobodan. Ministrice Zlatar Violić i Mrak Taritaš mogu to urediti jer je malo zapušteno. Kažu da ima i biblioteka puna knjiga velikih mislilaca.

Avatar comparator
comparator
22:46 29.01.2015.

Za hrvate koji neznaju što je "kockica" to je komunističko zdanje blizu HTV-a (koja slučajnost?) na Prisavlju bivši CKH. U toj su zgradi drugovi krojili našu budučnost a okolo te zgrade je naselje kojim su u vrijeme tugoslavije dominirale zgrade naseljene oficirima JNA(opet slučajno). Inaće u Zagrebu je bilo dosta tih naselja od Borongaja,Srednjaka Siget ali da se vratim na kockicu koja je uglavnom služila za tvrdu antihrvatsku politiku i bila jedna odvratna utvrda komunističkih močnika koja je odlućivala o tome gdje i kako i kada će tko imati kakve šanse normalno živjeti ili mu nema spasa.

YO
yohana
22:40 29.01.2015.

Bravo gospodine Karamarko!Kratko i jasno da svi razumiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije