Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'oni moraju naći krivca'

Karamarko: Naravno, tko će drugi stajati iza toga nego HDZ

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.11.2013.
u 11:57

Unatoč osudi šef HDZ-a poručio je da ipak treba vidjeti kako je do toga došlo i zašto postoji određena nervoza i ljutnja na državnu vlast, a smatra da je to rezultat uvođenja dvojezičnosti u Vukovar.

– Sprečavanje državnog vrha da sudjeluje u vukovarskoj koloni nije u redu jer se ne može dogoditi da državni vrh u svojoj zemlji bude spriječen komunicirati i kretati se – komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučerašnje događanje u Vukovaru.

– Zbog toga mi je doista žao, ali dogodilo se to što se dogodilo. Ako je državni vrh spriječen, onda to svakako osuđujem jer je njima mjesto bilo u koloni – rekao je Karamarko koji i dalje tvrdi da je jučer u Vukovaru bila samo jedna kolona, dok službenu protokolarnu kolonu u kojoj je bio državni vrh naziva malobrojnom skupinom.

Nakon što je osudio ograničavanje kretanja državnom vrhu, šef HDZ-a poručio je da ipak treba vidjeti kako je do toga došlo i zašto postoji određena nervoza i ljutnja prema državnoj vlasti, a smatra da je to rezultat uvođenja dvojezičnosti u Vukovar.
– Opet ću ponoviti članak 8., da su ga poštovali, ne bi bilo onog nasilnog i nezakonitog postavljanja ploča i ne bi dolazilo do nemilih scena koje smo morali gledati na ulicama Vukovara – rekao je Karamarko.

Na pitanje o usporedbi događaja u Vukovaru s onima na splitskoj rivi 2001., Karamarko kaže da su to floskule vladajućih.
– Oni moraju naći krivca, oni to svakako nisu. Mislim da bi bilo dobro da krenu od sebe i da krivicu nađu u svome dvorištu. Nedostatak komunikacije, arogancija, podcjenjivanje stožera, podcjenjivanje Vukovaraca, taj nedostatak komunikacije bio je poguban u ovoj situaciji – kazao je Karamarko. Što se tiče optužbi da HDZ da stoji iza događaja u Vukovaru, za što ga optužuju predsjednik RH Ivo Josipović, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, Karamarko je odgovorio ironično.

– Ma naravno, pa tko će drugi stajati iza toga nego HDZ. HDZ je zapravo kriv što jučer i prekjučer bilježimo 350.000 nezaposlenih, što u zadnje dvije godine nema nijedne kvalitetne investicije, što su uništeni brojni poduzetnici, vjerojatno i zato što će biti uveden porez na nekretnine kojim će se dodatno dotući najsiromašniji građani. Oni nemaju što reći u svojoj nemoći i nesposobnosti – rekao je šef HDZ-a i dodao da vladajućima odgovaraju takve teme jer će se o njima pričati danima, umjesto o gospodarstvu.
Rekao je i da nije potpisao referendumsku inicijativu Stožera vezanu za dvojezičnost, da će stranačka tijela o tome odlučivati, ali da će vjerojatno potpisati.

Građani: Stožer je podijelio Hrvatsku

Komentara 85

BA
babilon
12:04 19.11.2013.

čestitam na smirenom i korektnom odgovoru, jučer je objavljeno da je broj nezaposlenih veći za pet tisuća nego prije godinu dana, za milanku i ševerinu poruka, gdje vam je bedž s brojem nezaposlenih

EU
europromatrac
13:35 19.11.2013.

Nije problem u dvojezičnosti ! To je samo okidač (mali). Problem je ustvari što se mi nećemo dati u ropstvo kako su to zamislili "oni". Malo nas je homogenizirati ćemo se kad će trebati, siguran sam. Isto tako sam siguran da niti Linić i slični koji misle da to što su pospremili na "tajne" račune će zauvjek ostati njihovo neće mirno spavati. Siguran sam da griješe kao uostalom i svi koji su mislili da su prepemetni i nedodirljivi pa sad iz Remetinca posmatraju svoj dojučerašnji Imperij. Prva poštena vlada će sve njihove "sigurne" transakcije kriminalizirati, internacionalizirati i oduzeti im sve,ma gdje bili.

MI
miso
13:06 19.11.2013.

Dakle, jučer su oni koji su zaustavili kretanje državnog vrha načinili Državni udar. Makar on trajao samo pola sata - to je bio Državni udar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije