Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Dubrovniku

Karamarko: Premijer Milanović je otkrio Ameriku

karamarko
Foto: YouTube/HDZ
1/2
05.03.2015.
u 21:19

Vidimo kako smo izašli iz krize nakon tri i pol godine njihove vladavine, kazao je Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je boravio u Dubrovniku gdje je odgovarajući na novinarska pitanja demantirao da se njihova stranka ikada zalagala za devalvaciju kune te podsjetio da se 'HDZ i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute'

- Naravno da to nije točno, premijer vadi iz konteksta ono što ne treba vaditi iz konteksta, ono što je izrečeno na našem gospodarskog forumu. Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji. On se počeo baviti problemima na kojima radimo s našim prijateljima Bavarcima. Mi ćemo isto štititi tečaj kune, u pitanju su strukturne reforme, rad javnih poduzeća i poticanje malog i srednjeg poduzetništva. To što je on danas ispalio i imao jedan monolog skoro čak i domoljubni što je mene iznenadilo, ali promašio je cijelu loptu, kazao je.

Izjavio je kako bi volio da Hrvatska bude spremna za Schengenski sistem. Prokomentirao je i izjavu kako bi SDP-u trebalo manje od pet godina za izlazak iz krize.

- Vidimo kako smo izašli iz krize nakon tri i pol godine njihove vladavine. Sad su sjetili, posjećuju pučke kuhinje i studentske menze. Premijer se služi sitnim smicalicama koje su vjerojatno rezultat rada njihovih skupih PR-ovaca O pitanju kakve rezultate očekuje od izvanrednih izbora u Dubrovniku, na Korčuli i na Hvaru kazao je kako očekuje pobjedu. O zaduživanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kazao je kako je njihov interes u kamatama.

- Naša vlada je postala stručnjak u zaduživanju, a ovo je prvi puta da imaju neku normalnu kamatu obzirom da je cijena kapitala u svijetu pala pa su puno, puno ranije mogli imati kredite za manju kamatu. O tome da je HDZ u minusu kazao je kako su ove godine bili zakinuti od državnog proračuna.

- Bili smo na repu. Imali smo velike troškove, pobjedničku kampanju i nemamo nikakvog prihoda osim iz proračuna. Imali smo nešto donacija, a nažalost poslujemo kao i većina poštenih tvrtki u Hrvatskoj.

Uhićenje Branimira Glavaša nije htio komentirati.

Osvrnuo se i na izjavu Milanovića kako je jedina pomoć Hrvatima u BiH podržavanje europskog puta.

- Premijer je otkrio Ameriku. Mi se cijelo vrijeme borimo za ravnopravnost Hrvata u BiH. Hrvati tamo imaju manje prava nego manjine u Hrvatskoj, kazao je.

>> HDZ: Govoriti o bilo kakvom slabljenju kune je suludo, neozbiljno pa čak i vrlo opasno

Komentara 110

BS
bajo_slavonac
21:33 05.03.2015.

Nadam se samo da ovo novo zaduživanje od 1,5 milijardi € (a ne "miljardi" kako to veli propali ministar Grčić) ide na refinanciranje starog duga. Ukoliko Milanče planira s ovim posuđenim novcima provoditi predizborne mjere, e onda jao nama ,,,

Avatar Abcda
Abcda
23:49 05.03.2015.

Lalovac je otisao u Emirate da prosi lovu da bi mogao platiti "oprost dugova" zbog predizborne kampanje. Dokle ce te nas zaduzivati i sve placati tudjom lovom , jer ste nesposobni da napravite dobit ?

PO
poglavnikante
23:52 05.03.2015.

Milance i Banderas odustali samo Yoco ostao i sam sebi udara plzseve e moj Yoco odi spati ne pomaze sam sebi udarati pluseve i Milance i Banderas ti ne daju plus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije