Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET BIH

Karamarko na mjestu ubojstva franjevaca: Moramo raščistiti s komunizmom

HDZ
Foto: HDZ
1/6
28.08.2014.
u 15:54

Fra Miljenko Stojić pokazao je Karamarku i Čoviću ratno sklonište gdje su franjevci ubijeni i zapaljeni

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko s najbližim suradnicima danas boravi u Mostaru, gdje će održati govor na svečanoj sjednici u povodu 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH.

Karamarko i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u prijepodnevnim su satima posjetili Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru, gdje su ih dočekali gvardijan fra Iko Skoko i fra Ivan Ševo, generalni vikar Hercegovačke franjevačke provincije. Karamarko i Čović potom su se uputili u Franjevački samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, gdje su ih dočekali gvardijan Tomislav Puljić, fra Miljenko Stojić i fra Vendelin Karačić.

Fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, gostima je predočio činjenice o mučeničkoj smrti hercegovačkih franjevaca koje su u Drugom svjetskom ratu i poraću ubili komunisti. Pokazao im je i ratno sklonište u kojem su, metkom u zatiljak, likvidirana i nakon toga zapaljena 12-orica franjevaca iz širokobriješkog samostana.

Karamarko je istaknuo da su sve te činjenice dodatni razlog da hrvatski narod raščisti s mračnim stranicama komunističkog režima.

>> Lustracija po HDZ-u: Tito ostaje bez ulica, ali i veličanja u udžbenicima

>> Prgomet pisao Karamarku: Razgovor sa mnom odbijate dvije godine!

Komentara 153

Avatar Feniks
Feniks
16:23 28.08.2014.

Partizani su ubili ukupno 66 hercegovačkih fratara. Po nekim podacima i danas ima onih koji za ovaj zločin primaju mirovinu.

ST
stefj
16:34 28.08.2014.

Je, treba rasčistiti s komunizmom, no prvo s ovim potomcima trenutno na vlasti...

JU
Jurica1050
16:57 28.08.2014.

HDZ obilježava 24 godine postojanja . U povodu te godišnjice mogla bi ta gospoda progovoriti i o rezultatima koja je ta stranka polučila u tom periodu . Budući da su oni katastrofalni nije ni vrijedno iste pominjati ! Prije 244 godine u BiH bilo nas je duplo više i sa značajnim gospodarskim potencijalima . Danas zahvaljujući potpuno promašenoj politici iste stranke svedeni smo na marginu . Prema mišljenju tih poltrona najveći prijatelj bi nam trebao biti Traktorista iz Laktaša s kojim je stožerna stranka suglasan da 200000 protjeranih Hrvata ostanu u izgnanstvu . Za uzvrat Traktorista treba pokatkad u svojim istupima dati podršku najvećoj hercegovačkoj utopiji - trećem entitetu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije