Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica pogibije Josipa Jovića

Grabar-Kitarović: Branitelji su sanjali i ginuli za RH u kojoj neće biti podjela

Kolinda, obljetnica pogibije Josipa Jovića
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/16
31.03.2015.
u 16:25

- Pogibija Josipa Jovića simbolizira sve buduće žrtve i sve ugasle živote branitelja koji su svoj život dali za Hrvatsku - izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je obilježavanju 24. obljetnice akcije „Plitvice“ te kod spomen-obilježja prvom poginulom hrvatskom redarstveniku u Domovinskom ratu Josipa Jovića položila vijenac i zapalila svijeću, priopćio je Ured predsjednice. Tom prigodom Grabar-Kitarović izrazila je tugu i ponos prisjećajući se žrtve Josipa Jovića, poginulih branitelja i svih žrtava Domovinskog rata koji su se borili za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. 

- Pogibija Josipa Jovića simbolizira sve buduće žrtve i sve ugasle živote branitelja koji su svoj život dali za Hrvatsku. I koji su odlazeći u rat bili spremni poginuti za Domovinu - izjavila je Grabar-Kitarović i dodala kako su hrabri branitelji poput Josipa Jovića, svoju žrtvu i nesebična herojska djela ugradili u same temelje slobodne, europske Hrvatske.

Na kraju svojeg obraćanja Grabar-Kitarović pozvala je na zajedništvo, solidarnost i požrtvovnost u stvaranju Hrvatske kakvom bi se hrvatski branitelji ponosili. 

- Hrvatski su branitelji sanjali i ginuli za Hrvatsku u kojoj neće biti podjela, koja će znati zaštititi hrvatski narod, ali i biti država u kojoj će svi moći u miru živjeti. Željeli su i državu u kojoj će se moći živjeti od svog rada i u kojoj će mirno i u blagostanju podizati svoju djecu - poručila je Kolinda Grabar-Kitarović, priopćio je Ured predsjednice. 

Na obilježavanju obljetnice akcije ''Plitvice''  i pogibije Josipa Jovića bio je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

- Kad su u pitanju branitelji ja mislim da su oni ti koji daju taj ton dostojanstva upravo ovakvom jednom događaju na koji smo svi ponosni. Kad se sjetimo tog dana, tužni smo, ali i ponosni. Tu je i obitelj pokojnog Josipa, tu su njegovi suborci. Mislim da su branitelji ti koji doista daju pečat tog dostojanstva i oni su ti koji će uvijek davati sjećanju na taj događaj ne samo zbog naše prošlosti nego i radi naše budućnosti - rekao je Karamarko. 

Obljetnici su također nazočili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predstavnici političkih stranaka i braniteljskih udruga.

>> Od krvavog Uskrsa prošle su 24 godine

Komentara 95

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
16:38 31.03.2015.

slava herojima !

Avatar šokac_divani
šokac_divani
16:40 31.03.2015.

Svatko komu je i malo stalo do hrvatske države i svih hrvatskih branitelja bio je danas na Plitvicama i odao počast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku. Zar nije sramotno da na dan ove tragične obljetnice tzv. hrvatski premijer nema vremena da oda počast i hvalu žrtvi ovog mladog redarstvenika koji je simbol svih stradalih u Domovinskom ratu.

MM
Matan matan
17:03 31.03.2015.

Svim poginulim hrvatskim braniteljima vjecna hvala i neka ih dragi Bog nagradi za zivot koji su za nas dali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije