Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Karamarko: Miljenić je na ulici otvorio zavod za zapošljavanje. Ostavka bi bila zgodna

karamarko
Foto: HDZ/YouTube screenshot
1/2
18.05.2015.
u 22:40

- Moramo krenuti s jednim cjelovitim zahvatom u naše gospodarstvo i gospodarske reforme. Najprije trebamo potaknuti gospodarstvo da profunkcionira - da bismo mogli prihodovnu stranu pojačati-rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak je u Jastrebarskom komentirao videosnimku koja je izašla u javnost na kojoj trener judo kluba Dane Milobara s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem razgovara o zapošljavanju svoje kćeri, inače članice SDP-a, što je Milobara opovrgnuo.

- To je ozbiljan problem! SDP je vrlo često sklon optuživati druge da zapošljava ljude. Vidite sad kako se zapošljavaju stranački podobnici - na cesti! Zavod za zapošljavanje na cesti - izvrsno! Bez suvišnih činovnika, suvišnog prostora - to fino ministar može napraviti na nekakvom parkingu. Mislim da bi bio red - ako imaju malo morala - da nešto sami poduzmu za sebe. Ostavka bi bila zgodna. Vidjeli ste što tamo ministar Miljenić govori. On čak spominje 150 radnih mjesta koja se „otvaraju“ ili se rotiraju neki ljudi, natječaji… Koliko sam razumio, kazao je da će to biti „uglavnom za naše“. Katastrofa - rekao je Karamarko.

Na novinarsko pitanje o mercedesu koji je vozio, Karamarko je kazao: '''Ulični zavod za zapošljavanje' ministra Miljenića pokušavaju zasjeniti pričom o nekakvom vozilu. Kojim sam se ja dovezao vozeći jednog člana svoje obitelji - zamislite - na hitnu pomoć. Ako postoji bilo kakva nezakonita radnja u tome neka to prijave pa ćemo odgovarati za to.''

Upitan hoće li gdje rezati ako dođe na vlast Karamarko je odgovorio da je ''sad već apsurdno pričati o rezanju''.

- Njima (Kukuriku koaliciji, op.a) je sad jako teško pronaći gdje rezati. Jer je dohodovna strana nikakva! Proračun se puni slabo i nekvalitetno. Gospodarstvo je u kolapsu. Poreznog se obveznika mora njegovati. Moramo imati što širu bazu poreznih obveznika - da bismo mogli održavati proračun. Ali oni to ne rade. Velikim su porezima ugušili malog i srednjeg poduzetnika. Tu je problem! Zatvaraju se radna mjesta, tvrtke, pada potrošnja... To je jedan zatvoreni krug. Kada pitate „gdje ćete rezati“ - vjerujem da su oni u velikom problemu. Moramo krenuti s jednim cjelovitim zahvatom u naše gospodarstvo i gospodarske reforme. Najprije trebamo potaknuti gospodarstvo da profunkcionira - da bismo mogli prihodovnu stranu pojačati-kazao je Karamarko.

>> Molio ministra da mu zaposli kćer pa sve negirao. Miljenić: Ako se ne javim, pošalji poruku

Komentara 96

UI
Uvijek_iskreno
21:50 18.05.2015.

Orsat Miljenić mora dati ostavku odmah

RI
RibaVanda
21:49 18.05.2015.

Ostavka bi bila nesto normalno i očekivano, ali moraju uhljebiti jos 1800 ljudi

NJ
njoj
21:47 18.05.2015.

Ostavka je minimalna u odnosu na to koliko su nas uništili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije